Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşıtı Çin Yüzde 20 İndirimle Kripto Para Satışı Yapacak!

Bitcoin’in (BTC) yasak olduğu Çin’de bir eyalet, el konulan kripto paraların müzakere yoluyla %20 indirime varan fiyatlarla satılabileceğine dair bir genelge yayınladı.

Yerel bir haber ajansı tarafından sunulan makalede, Çin’in Shandong eyaletinin el konulan varlıklar için açıkladığı genelgede yer alan kripto para kararına dikkat çekildi.

Shandong Eyaleti’nin Maliye Bakanlığı ve 17 departmanın beraber hazırladığı genelgede, hukuka uygun şekilde kolluk kuvvetleri tarafından el konulan kripto para birimlerinin müzakere yoluyla satılabileceği belirtildi.

Bununla birlikte söz konusu kripto paraların, piyasa fiyatının en fazla %20 oranında indirim ile satılabileceği ifade edildi. Ayrıca müzakereye dahil olan tarafların geri alma anlaşması imzalaması gerektiği vurgulandı.

Genelgede, el koyma ve müzakereye çıkarma sürecinin işleyişine dair şu ayrıntılara yer verildi:

El konulan mallar müzakere yöntemlerine uygun değilse, kolluk kuvvetleri el konulan malların niteliğine ve sınıflandırmasına göre elden çıkarma önerilerini inceleyecek, aynı seviyedeki mali ve diğer departmanlara danışacak. Ardından bu doğrultuda bir elden çıkarma planı ortaya koyulacak ve kayıt için üst düzey mali departmanlara rapor edilecektir.

Öte yandan habere göre genelde yer alan varlıkların Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) gibi kripto paraları içerip içermediği konusunda bir netlik sağlanmadı. Ayrıca üçüncü taraf şirketlere satış yapılmasına izin verilmiyor ve ihraççı şirketler ya da düzenleyici kurum söz konusu varlıkları geri alabiliyor.

Shandong eyaleti eylül ayının başında bir taslak kılavuz yayınlayarak 2025 yılına kadar 20,5 milyar dolar büyüklüğünde bir metaverse pazarı yaratma planlarını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!