Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Önemli Bir Kilometre Taşını Daha Geride Bıraktı!

Toplam piyasa hacmine göre dünyanın en büyük ve aynı zamanda ilk kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz günlerde ani bir ivme yakaladı ve kendisini 5.000 dolara atmayı başardı. Özellikle yaşadığı fiyat hareketi ile gündeme gelen BTC, bu süre esnasında başka bir önemli gelişme daha yaşadı ancak fiyatın yükselişi diğer haberleri olduğu gibi bunu da gölgeledi.

Bitcoin’in geride bıraktığı önemli kilometre taşı ise 400 milyonuncu işlemin de ağa işlenmesi oldu. Blockchain üzerinde mevcut verilere ve basın saatine göre Bitcoin’in toplam işlem sayısı 400.042.17 olarak gözükmekte.

Source: Blockchain

Aynı zaman çizelgesi içerisinde günlük olarak onaylanan Bitcoin işlemlerinin sayısı ise 346.071 olarak göze çarpıyor. Buna ek olarak geçtiğimiz yıl da dahil olmak üzere en yüksek işleme ulaşılan gün ise 401.507 işlem sayısı ile 2 Nisan 2019 tarihi olarak gözükmekte ki bu yaşanan fiyat artışı göz önüne alındığında tahmin edilebilir bir sonuç.

Source: Blockchain

Ünlü kripto para analisti Kevin Rooke 5 Nisan tarihinde yayınladığı bir gönderide Bitcoin’in blok başına işlem konusunda yeni bir rekor kırdığını ve rekorun son 10 günlük süre içerisinde iki kere kırıldığını vurguladı.


BTC bütün bunların yanı sıra yükselişini sürdürüyor ve basın saatine göre 5.270 dolar seviyelerinde gezinip, 5.300 doları test etmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment