Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Konferansında Bitcoin Ödeme Yöntemi Kaldırıldı

Son günlerde Bitcoin işlem ücretleri aşırı yüksek boyutlara ulaştı ve bir işlemin 1-2 saat içerisinde gerçekleşmesi için madencilere 20 $ civarı bir işlem ücreti ödenmesi gerekiyor.

Her yerde bir ürünü tanıttığınızı düşünün, ancak kendi kişisel kullanımınız söz konusu olduğunda, rakibinizin ürününü tercih edersiniz. Bu olayın aynısı Kuzey Amerika Bitcoin Konferansında (TNABC) gerçekleşiyor.

18-19 Ocak’ta yapılması planlanan ve Miami şehir merkezinde konuk edilecek olan TNABC, “Ağ tıkanıklığı ve manüel işlemler” dolayısıyla son dakika biletlerinin 1000 dolar’a satıldığı etkinlikte artık Bitcoin ödemeleri kabul etmiyor.

Etkinliğin bilet alma sayfası şu şekilde bir açıklama yapıyor:

“Ağ tıkanıklığı ve süreçte gerçekleşen manüel işlemler” nedeniyle, kripto para birimleri kullanarak bilet ödemelerini kapattık – Umarız önümüzdeki yıl toplulukta ölçeklendirme ve küresel kabullenmenin gerçek olması için birlik sağlanır.”.

“Etkinliğimizden on dört gün öncesine kadar konferanslarımızda kripto para birimlerini kabul ediyorduk ve her zaman kabul edeceğiz. Bununla birlikte, kripto para birimlerinde ödeme yaparken bilet alma platformlarımızda manüel veri girişi nedeniyle son dakika satışlarında Bitcoin ödemelerini kapatmaya karar verdik”.

Bitcoin’in yavaşlayan altyapısı ve artan işlem ücretleri kripto paranın toplu kabulü için bir barikat haline geliyor. Şu anda, Bitcoin’in ortalama işlem maliyeti yaklaşık 30 Dolar civarında – yüzlerce dolardan daha düşük bir işlem için çok fazla. Aralık ayı sonunda bu ücret, 55 doların üzerine çıktı bile.

Ayrıca, ağ saniyede yaklaşık 7 işlem gerçekleştirebildiğinden, sık sık uzun kuyruklar oluşuyor, bu da ağ tıkanıklığına neden oluyor.

TNABC organizatörü Moe Levin, Bitcoin.com’a şunları söyledi:

“Bunun daha kolay olmasını isterdik ancak Bitcoin işlem ücretlerinin 30 $’ı aştığı bu günlerde çok miktarda bilet satışını sağlayacak bir seçeneğimiz yok.”.

Levin, ekibinin sisteme Bitcoin Cash gibi düşük ücretlerle diğer kripto para birimlerini entegre etmenin bir yolunu bulduğunu belirtti ancak Eventbrite gibi bilet rezervasyon platformları kripto paraları henüz kabul etmediğinden bunu yapmak zor olacak gibi görünüyor.

Bir platformun dijital parayı ödeme yöntemlerinden kaldırmasıyla ilk kez karşılaşmıyoruz. Aralık ayının başında, çevrim içi oyun sitesi Steam, ani değer değişimleri ve yüksek işlem ücretleri nedeniyle Bitcoin ödeme seçeneğini kapatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment