Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Küçük Bir Düşüş Sonrası 8 Bin Dolar Düzeyini Zorlayabilir

Bugün 7 bin 500 dolar gibi bir fiyata kadar çıkan ve son 39 gündeki en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin küçük çaplı bir düzeltme yaşayabilir.

Sabahın erken saatlerinde 7,500$ seviyesine gelmeyi başaran Bitcoin şu anda 7 bin 400 dolar seviyelerine gerilemiş durumda.

Bitcoin geçtiğimiz gün 6,838$ düzeyindeki ters baş-omuz direnişini kırmayı başardı ve kısa vadede hızlı bir artış yaşadı.

Bitcoin şu anda ters baş-omuz formasyonundaki hedef doğrultusunda 7,900$ düzeyini zorlayabilir ancak bunun için önce biraz beklemek gerekebilir. Bitcoin’den önümüzdeki 24 saat boyunca bir atak görmeyebiliriz çünkü fiyatın 7 bin 500 dolar düzeylerinden 7 bin 400 dolar düzeylerine gerilemesi piyasada bazı şeylerin değiştiği anlamına geliyor.

Ayrıca teknik grafiklere baktığımızda da gün içinde bazı aşırı-alım durumlarının yaşandığını görebiliriz. Yani Bitcoin yeniden atağa geçmeden önce bir düzeltmeyle karşılaşabilir. Bu düzeltme Bitcoin’in yeniden artacağına inanan yatırımcılar için bir fırsat kapısı olabilir.

Bitcoin’in yakın zamanda yaşayacağı düzeltme, fiyatın 7,900-8,000$ düzeylerine çok daha sağlıklı bir şekilde çıkmasını sağlar.

Kaynak: CoinDesk

Yukarıdaki grafikte Bitcoin’in 100 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 7,613$’dan gerilediğini görüyoruz. Ancak Bitcoin için durum hala olumlu sayılabilir çünkü fiyat 50 günlük hareketli ortalamayla uyumlu.

5 ve 10 günlük hareketli ortalamaların da olumlu yönde ilerlediğini söylemek mümkün.

Bunun haricinde göreceli güç endeksi de 50.00’ın üstünde ki bu da olumlu şekilde yorumlanabilir.

Bu verileri baz alacak olursak Bitcoin’in 8,000$ düzeyini zorlaması pek şaşırtıcı olmaz. Bitcoin’in o seviyeleri zorlaması pek çok şeyi değiştirebilir. Aralık ve Haziran aylarında flama formasyonunun aşağı yönlü kırılması Bitcoin fiyatında ciddi düşüşler yaşanmasına neden olmuştu.

Bitcoin yeniden olumsuz yönlü flama formasyonuna düşerse işler pek de umut edildiği gibi ilerlemeyebilir. Ancak şu anda 8,210$ düzeyinde bulunan flama direnişinin kırılması demek uzun vadeli bir artış yaşanması anlamına gelebilir.

Kaynak: CoinDesk

Göreceli güç endeksi aşırı-alım bölgesinden (80.00 üstü) düşmeye başlıyor. Eğer 58.00’daki desteğin altına düşerse fiyat büyük ihtimalle daha hızlı şekilde düşmeye başlayacak. Dolayısıyla Bitcoin’in 7 bin dolara kadar gerileme ihtimalini göz ardı edemiyoruz.

Ama bu tarz bir düşüş yaşansa bile çok uzun vadeli olmayabilir. 50, 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamaların birbirlerinin üstünde olması, direniş yolunun yukarı yönlü olduğunu gösteriyor.

  • Bitcoin fiyatı sağlıklı bir şekilde 7 bin dolar düzeyine gerileyip daha sonra 8 bin doları zorlayabilir
  • Bitcoin fiyatında yaşanacak düzeltme, 8 bin dolar seviyesine çok daha sağlam bir şekilde ilerlenmesini sağlar
  • Eğer fiyat bugünü 12 Temmuz’un en düşük seviyesi olan 6,080$ ile kapatırsa 5,755$ düzeyine kadar düşüş yaşanabilir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment