Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee’nin Yorumları, Kripto Para Camiasında Bir Anda Gündem Oldu: Bu İş, Takım Tutmaya Doğru mu Gidiyor?

Litecoin kurucusu Charlie Lee’nin kripto para alım satım işlemleri ile ilgili yaptığı açıklama, kripto para camiasında bir anda gündemin zirvesine oturdu.

Kripto para piyasalarında koin yatırımcılarının artık işi takım tutma boyutuna kadar götürdüğü hemen herkesin malumu. Kripto para işi artık bir nevi tribüncülüğe doğru giderken, kripto para uzmanlarının da bu konudaki görüşlerine abartılı tepkiler verilmeye başlandı.

Kripto para sektöründe artık hakim olmaya başlayan taraftarlık, Edward Snowden’ın da dikkatini çekti. Geçtiğimiz dönemde katışdığı bir konferansta konuyla ilgili konuşan Snowden bu yönde uyarılar yapmıştı.

Ancak Lee’nin, Litecoin kurucusu, dün attığı ve LTC almadan önce gidip en az 1 BTC alın ifadelerini kullanması, gerçekten de herkesi şaşırttı. Bitcoin maksimalistleri olarak adlandırabileceğimiz, Bitcoin’in başarılı olacak ve hayatta kalacak tek kripto para olduğunu düşünen insanlar, bu açıklamadan memnun olurkeni diğerleri Lee’nin ne dediğine bir anlam veremedi.

Bitcoin gerçekten de kısa tarihi boyunca hep en iyi yatırım aracı olarak görülürken, dünyanın bazı önde gelen iş adamları da bu fikre katılıyor.

Örneğin eski PayPal CEO’su ve Airbnb ve LinkedIN gibi projelerde de görev alan Peter Thiel, Bitcoin’in altının eş değeri olabilecek tek kripto para olduğunu belirtmiş ve şöyle demişti:

”Bitcoin konusunda olumlu hislere sahibim. Diğer alt koin projeleri ile ilgili şüphelerim var ve tarafsız durup görmek istediğim projeler de var. Ancak bir gün dijital bir altın çıkacak ve onun ismi, büyük olasılıkla Bitcoin olacak.”

Thiel ya da Lee’nin bu konudaki görüşlerinin doğruluğunu elbette ki zaman gösterecek ancak endüstrinin büyük çoğunluğu da aslında bu ikili gibi düşünüyor.

Lee, Zor Durumda Kaldı

Gerçekten de Lee’nin bu tweeti ne amaçla attığı tam olarak bilinmese de, Twitter üzerinden çok ciddi eleştriler alan Lee, bunlara yetişmekte dahi zorlandı. Kendi ürününü yerdiği gerekçesiyle Litecoin yatırımcısından ciddi tepki alan Lee, o insanlar da imalı cevaplar vererek onların zekasını eleştirdi.

Lee, zaten kripto para camiasında tartışmaların odağında olmanın nasıl bir şey olduğunu iyi bilen bir figür. Litecoin kurucusu, daha önce de Aralık ayında katıldığı bir Reddit etkinliğinde elindeki Litecoin’lerin tamamını satacağını belirtmiş ve buna sebep olarak da çıkar çatışması yaşanabileceğini ve bu konuda kendini suçlu hissetmek istemediğini belirtmişti.

Daha sonra Lee’nin bu açıklamaları da, aynı dünkü açıklamaları gibi çok ciddi eleştri almış ve konu daha sonra kapanıp gitmek durumunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment