Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Devi Bitmain, İsrail’deki Geliştirme Merkezini Üç Kat Büyütecek

12 milyar değere sahip olan Çinli Bitcoin madencilik devi Bitmain, İsrail’deki varlığını yurt içi geliştirme merkezindeki eleman sayısını üçe katlayarak iyice sağlamlaştırmak istiyor.

İsrail kaynaklı haber kaynağı Globes‘in haberine göre, Bitmain İsrail’in batısındaki Ra’anana şehrinin merkezinde açtığı araştırma ve geliştirme merkezinde bulunan mevcut 15 çalışanına ek olarak, 40’a yakın çalışan daha eklemek istiyor.

Bitmain özellikle yeni blockchain araştırmacılarını, kıdemli yazılım ve güvenlik mühendislerini, Python ve JavaScript programcılarını ve pazarlama uzmanlarını çekmek istiyor. Dün sizlerle paylaştığımız bir haberde de belirttiğimiz üzre, Bitmain Silikon Vadisinde 20.000 Fit karelik devasa bir ofise geçiş yaptı ve  Çin merkezli kripto para madencilik donanımı üreticisi böylelikle San Jose, CA şehir merkezinde yer alan 20.000 fit karelik alana taşındı. Bu taşınma ile Okta, Cohesity ve WeWork gibi teknoloji konulu startup firmalarının yer aldığı ve adeta bir teknoloji startup merkezi haline gelen Riverpark Towers içerisinde yer alan son boş yeri de doldurmuş oldu.

2016 yılında kurulan kripto devinin İsrail içerisindeki geliştirme merkezi, 2017 yılının Nisan ayında kurulan Bitmain’in en büyük üçüncü madencilik havuzu ConnectBTC ile ilgilenirken, bir taraftan da blockchain araştırmaları yapmakta. Firma buna ek olarak Hong Kong ve Amsterdam içerisinde de bu gibi geliştirme merkezlerine sahip.

Bitmain’in İsrail merkezinin geliştirme bölümü başkanı Gadi Glickberg bu güncel iş ilanları hakkında yorum yaptı ve zamanlamanın çok doğru olduğunu ifade etti:

”Kripto para alanında yeni yetenek arama süreci küresel bir süreç. Bitmain geçtiğimiz yılda genel olarak Blockchain teknolojisine, özel olarak ise kripto para birimlerine olan talep sayesinde inanılmaz bir büyüme yaşadı.”

Bu yılın sonunda kendi halk arzını gerçekleştireceği düşünülen Bitmain, eğer halka açılırsa 40 milyar dolar gibi bir değere ulaşabilir. Firma geçen ayın 400 milyon dolarlık fonlamasından sonra yaklaşık 12 milyar dolar gibi bir değere ulaşıp dünyanın en büyük kripto şirketi haline gelmişti.

Firma Washington ve Quebec içerisinde yaptığı stratejik hamlelerin yanı sıra, İsviçre içerisinde de yeni ve küresel bir ortağa sahip. Bitmain buna ek olarak yakın zamanda Opera internet tarayıcısına 50 milyon dolar yatırmış ve hisse konusunda firmayı kontrol edebilecek konuma gelmişti. Bitmain Opera’ya yatırım yaptıktan kısa bir süre sonra, firma içsel bir Ethereum cüzdanını internet tarayıcısına ekleyeceğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment