Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Devi Bitmain, Silikon Vadisinde 20.000 Fit Karelik Devasa Bir Ofise Taşındı

Kripto para endüstrisinin en değerli şirketi olan Bitmain, bu yılın sonunda gerçekleşecek olan halk arzının öncesinde,  yakın zamanda Silikon Vadisinde yeni bir ofis açtı.

Silicon Valley Business Journal isimli kaynağın aktardıklarına göre, Çin merkezli kripto para madencilik donanımı üreticisi, San Jose, CA şehir merkezinde yer alan 20.000 fit karelik alana taşındı. Bu taşınma ile Okta, Cohesity ve WeWork gibi teknoloji konulu startup firmalarının yer aldığı ve adeta bir teknoloji startup merkezi haline gelen Riverpark Towers içerisinde yer alan son boş yeri de doldurmuş oldu.

Bitmain’in Silikon Vadisine olan bu göçü aslında pek şaşırtıcı değil. Firma geçen ayın 400 milyon dolarlık fonlamasından sonra yaklaşık 12 milyar dolar gibi bir değere sahip. Bu değer firmayı en değerli kripto para şirketi olmanın yanı sıra, dünyanın en değerli özel teknoloji startup firması haline de getiriyor. Habere göre firma, halka arz sonrası yakın gelecekte 40 milyar dolar gibi devasa bir değere sahip olabileceğini düşünüyor.

Merkeziyetsizlik kripto para ekosisteminin mottosu olsa da, endüstrideki firmalar hala kendilerini, daha geniş teknoloji endüstrisinin yaptığı gibi konumlandırmaktan vazgeçmiyorlar.

Bu durumda, yapılan mevcut taşınma, Bitmain’in gelişmekte olan dijital imparatorluğunu daha iyi yönetmesine yardımcı olabilir. Şirket Çin içerisindeki belli belirsiz geleceği yüzünden, Washington ve Quebec içerisinde açtığı madencilik merkezleri ile yavaş yavaş Kuzey Amerika’ya doğru açılmaktaydı.

Bitmain buna ek olarak diğer teknoloji startup firmalarına da önemli yatırımlar yapmaya devam etmekte. Sırf bu sebepten ötürü bile, Silikon Vadisine taşınmak firmanın risk sermayesi kolu için inanılmaz faydalı olabilir.

Bitmain bu yılın başlarında, bir kripto para ticaret masası işleten, kripto para borsası ve yatırım uygulaması görevlerini de yürüten kripto para startup firması Circle için 110 milyon dolarlık fonlamaya katılanlardan birisi olmuştu. Circle bu özelliklere ek olarak ABD dolarına endeksli bir ‘stabil koin’ üretme gibi bir plana da sahip.

Çok daha yakın bir zamanda, Bitmain, Opera internet tarayıcısına 50 milyon dolarlık yatırım yapmış ve şirkette kontrol sağlamak için gerekli hisseyi eline geçirmişti. Opera Batı piyasasında bir ‘Niche’ olmasına rağmen, Afrika içerisinde yaygın bir şekilde kullanılmakta. Norveçli firma buna ek olarak Afrika’daki bir kaç mobil para platformunu da satın almıştı. Bitmain Opera’ya yatırım yaptıktan kısa bir süre sonra, firma içsel bir Ethereum cüzdanını internet tarayıcısına ekleyeceğini duyurmuştu.

Opera’da ürün geliştirme sorumlusu Charles Hamel, kripto para cüzdanı tasarlayan ilk büyük web tarayıcısı olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, şunları dile getirmişti:

” Yaptığımız bu hamlelerle birlikte sektörün spekülatif olarak görülmesini engellemek ve işin biraz daha yatırım boyutuna odaklanmak istiyoruz. Kripto paraların gerçek birer ödeme metodu olduğunu ve ödemelerde kullanıldığını görmek için bu çalışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Çok daha yakın bir tarih olan bu hafta içerisinde, Bitmain, PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel ile birlikte, EOS kripto para biriminin yaratıcısı Block.one isimli blockchain startup firmasına yaptıkları yüksek oranda yatırım ile gündem gelmişti. 

Bitmain’in sahibi Jihan Wu, bu yatırım hakkında şunları dile getirdi:

”EOSIO protokolü, Blockchain yeniliği için büyük bir örnek teşkil ediyor. Performans ve ölçeklenebilirliği, artması muhtemel talebi karşılayabileceklerini gösteriyor ve bu proje kendini kanıtlayacak ve çok kullanılacak bir proje olarak karşımıza çıkıyor.”

Yapılan yatırımın tam miktarı ise açıklanmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment