Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS’un Geliştirici Firması Block One, PayPal ve Bitmain’in Kurucularından Büyük Yatırım Aldı

EOS’un geliştirici firması olan Block One, PayPal kurucu ortağı milyarder Peter Thiel ve kripto para madenciliği devi Bitmain’in kurucusu Jihan Wu’dan yatırım aldığını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, merkezi olmayan uygulamaların gelişimine katkıda bulunmak için çalışmalar yapan firmanın geliştirdiği platformun koini olan EOS, şu anda 7.1 milyar dolarlık hacimle 5. sırada kendine yer buluyor.

Block One’a yatırım yapan diğer isimler arasında iki hedge fonu milyarderi olduğu belirtiliyor. Moore Capital’den Louis Bacon ve Brevan Howard’dan Alan Howard da firmaya yatırım yapan diğer isimler.

PayPal kurucu ortağı Thiel’in yaklaşık 20 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı yaptığı belirtilirken, Thiel daha önce Facebook’a da yatırım yapmıştı. Thiel’in yatırımını yaptığı şirketi Founders Fund, daha önce AirBnb ve SpaceX gibi firmalara da yatırım yapmıştı.

Thiel, Bitcoin ve kripto para sektörüne karşı yaptığı olumlu yorumlarla da biliniyor. Daha önce Thiel, Amerikalı stabil koin projesi Reserve’e de destek verdiğini açıklamıştı.

Çinli madencilik devi olan ve Bitcoin’de %51 gücü eline geçirmeye her geçen gün biraz daha yaklaşan Bitmain’in sahibi olan Jihan Wu ise firmaya yatırım yapan diğer bir isim olmayı başardı. Block One ile ilgili yatırımı hakkında görüşleri sorulan başarılı yönetici, şu ifadeleri kullandı:

”EOSIO protokolü, Blockchain inovasyonu için büyük bir örnek teşkil ediyor. Performans ve ölçeklenebilirliği, artması muhtemel talebi karşılayabilecekleini gösteriyor ve bu proje kendini kanıtlayacak ve çok kullanılacak bir proje olarak karşımıza çıkıyor.”

Toplanan yatırımın ne kadar olduğu firma tarafından açıklanmazken, Block One’ın son dönemde yönetim kademesinde de çeşitli değişiklikler yaşanıyor.

Şirket, Jefferies Asia CEO’su Michael Alexander’ı göreve getirirken, aynı zamanda Avustralya Commenwealth Bankası CBA’nın CFO’su Rob Jesuduason da COO olarak kurumda işe başladı.

Ağ üzerindeki hakem heyeti skandalları, teknik sorunlar, dondurulan hesaplar ve diğer spekülasyonlar derken son dönemde zorlu bir süreci geride bırakan EOS projesi, yavaş yavaş kendine geliyor.

EOS, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda 8 doların üzerinde işlem görüyor. Koin, bir önceki güne oranla değerini %8 arttırmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment