Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere, Blockchain Alanında Öncü Olabilir

Kripto para, Blockchain ve İngiltere’yi incelemeye alan yeni bir rapora göre, İngiltere’nin Blockchain ve kripto para ekonomisi konusunda zirveye çıkması için elinde her şey mevcut.

 Big Innovation Centre, DAG Global ve de Deep Knowledge Analytics tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, İngiltere’nin kripto para ekonomisinde öncü olma ve bir Blockchain merkezine dönüşmesi için hemen her şeyi elinde hazır bulunuyor.

Raporda, İngiltere’nin gerek endüstri, gerekse de yönetim anlamındaki avantajlarını kullanarak 2022 yılına kadar sektörde zirveyi zorlayabileceği belirtiliyor. Raporda, son iki yılda İngiltere ve Britanya merkezli kripto para ve Blockchain girişimlerine yatırılan toplam miktarın yaklaşık 500 milyon pound olduğu ve bunun da önemli bir gösterge olduğuna değinildi.

DAG Global CEO’su Sean Kiernan, yaptığı açıklamada İngiltere’nin geleneksel ekonomi sistemi ve kripto para ekonomisinin bir potada eritilmesinin mümkün olduğunu belirterek, şöyle dedi:

”İngiltere, finans konusunda çok büyük bir ülke ve fintech alanında da zirveye oynamaya başladı. Aynı zamanda Blockchain ve kripto para ekonomisi için de liderlik edebileceğini, son dönemde göstermeye başladı. Bu iki dünya arasında (geleneksel piyasalar ve kripto para piyasaları) halen bir fark mevcut ancak zaman ilerledikçe bu fark giderek kapanacak ve bir süre sonra hiç kalmayacak.”

Kiernan ile benzer düşünceleri paylaşan Big Innovation Centre CEO’su Birgitte Andersen ise şöyle konuştu:

”Blockchain’in İngiliz parlementosu tarafından tanınması çok önemli bir gelişme olarak karşımıza çıktı. Hükümet, teknolojiye ciddi manada destek veriyor ve gelişmesini talep ediyor. Şu aşamada halen çok erken bir evredeyiz ancak bu ileri görüşlü politikanın etkilerini uzun dönemde göreceğimizi düşünüyorum.”

Ülke, Kripto Paralara Pek Sıcak Değil

Diğer bazı lider ülkelerin aksine, İngilizler kripto paralar konusunda çekimser davranışları ile biliniyor. Örneğin Bank of England başkanı Mark Carney, Bitcoin’in hem para birimi olarak hem de değer deposu olarak ‘başarısız’ bir ürün olduğunu belirtmiş ve şunları söylemişti:

”Şu anda başarısızlar. Kripto paralar çok iyi birer değer deposu değiller ve çok fazla volaliteye sahipler. O sebeple çok bir değerleri olmadığını düşünüyorum.”

Yine İngiltere bankası başkan vekili Sam Woods ise geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada kripto paraları şu sözlerle eleştirmişti:

”Bu kısa süreli tarihlerinde kripto paralar ciddi bir volaliteye sahip oldular. Bu yüzden de ciddi risk  taşıyorlar. Dolandırıcılık ve sahtekarlık gibi süreçlere de maalesef ki alet olabiliyorlar. Kara para aklama ve terör finansmanında da bu ürünler kullanılabiliyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment