Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock CEO’su İddiaları Yalanladı: Bitcoin’e İlgimiz Yok

BlackRock’un Bitcoin’e ilgi gösterdiği iddiaları bu sabah saatlerinde ciddi bir şekilde gündem olmuştu. Portföyünde 6 trilyon dolarlık ürün barındıran ve dünyanın en büyük yatırım şirketi olan firmanın, kripto paralara ilgi gösterdiği iddia edilmişti.

Daha önce Bitcoin’e karşı spekülatif bir ajan yakıştırmasını yapan şirket CEO’su Larry Fink, bugün ise çıkan haberlere açıklık getirerek şunları söyledi:

”Kripto paralar ile ilgili şu an için herhangi bir tasarrufumuz olmadığının kesinlikle bilinmesini istiyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, Blockchain konusu bizi çok heyecanlandırıyor. Kripto paraların ise nasıl işleyeceğini göreceğiz.”

Şirketin yatırımcı portföyünün kripto paralara ilgisi olup olmadığı ya da bu yönde bir talep gelip gelmediği yönündeki soruya cevaben ise Fink, şu ifadeleri kullandı:

”İnsanlar trade etmek istediği şeyler var ancak şu ana kadar kimsenin kripto para almak istediğini duymadım. Ancak tabii ki kredibiltiesi arttığında, doğası daha açık olduğunda ve işi kimin götürdüğünü bildiğinizde, o zaman gündemimize alternatif olarak alabiliriz.”

Dünya çapında 70 ülkede 90 ayrı ofiste çalışmalarını sürdüren firma, dünyanın en büyük yatırım firması. Şu aşamada Bitcoin’i ve diğer kripto paralar ile ilgili bir tasarrufları olmadığını belirten Fink, buna karşın kapıyı ise tamamen kapatmadı. Bazı otoriteler, bu tarz yalanlama haberlerinin zaman içinde ters düz olabileceğini belirtirken, işin ne yönde çözümleneceğini ise zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment