Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Coinbase’in Satın Aldığı Firmaları Onayladı: Senet Tokenler Platforma Gelebilir

Amerikan basınında çıkan haberlere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ve Finans Endüstrisi Düzenleyici Otoritesi (FINRA), ünlü kripto para borsası Coinbase’e senet tokenleri bünyesinde barındırmak ve onların satışını yapmasını sağlamak için izin verdi.

Coinbase’in artık bu hizmetleri federal yasalar altında vermesinin mümkün olduğu belirtilirken, Coinbase sözcüsü aynı zamanda bu iki kurumun, şirketin son dönemde satın alım işlemlerini tamamladığı Digital Wealth LLC, Venovate Marketplace Inc ve Keystone Capital Corp. firmalarının da bünyeye katılmasına onay verdiğini belirtti. Venovate ve Keystone, SEC tarafından onaylanmış broker şirketleri olarak da biliniyor ve Digital Wealth de, SEC’in lisansını elinde bulunduruyor.

Yazının kaleme alındığı şu dakikalarda ise, bu onaylama, SEC ya da FINRA’nın internet sitesinde yer almıyor.

Önemli Bir Kilometre Taşı

Direkt olarak federal düzenlemelerin onaylanması, birçok otorite tarafından bir kilometre taşı olarak görülürken, Coinbase’in bu noktada iyi işler yaptığı belirtiliyor.

Şirket, Haziran ayında yaptığı açıklamada SEC tarafından tam anlamıyla düzenlmesi durumunda, broker olarak faaliyet gösterebileceğini ve bunun yanında kayıtlı yatırım danışmanlığı ve alternatif trading sistemleri lisansı da alabileceğini belirtmişti. Coinbase, bu sayede çok çeşitli bir yelpazeden ürün portföyünü, kullanıcılarına sunabilmek için çaba gösteriyor.

Halka açık geleneksel borsalardan farklı bir işleyişe sahip olan alternatif trading sistemleri, milyarlarca dolarlık ICO’ların platform üzerinde yönetilmesini sağlayabilir. Amerika ve Çin başta olmak üzere bazı hükümetler ICO’lar konusunda sert tavırlar takınsa da, bu yıl 12 milyar dolarlık bir piyasa oluşturan ICO’lar hem geçen yılı daha şimdiden 3’e katlamakla kalmadı, hem de piyasasını artık iyice arttırmayı başardı.

SEC’e göre, ICO’lar sonucu dağıtılan tokenlerin hemen hepsi senet formatında ve bu tokenleri dağıtan ya da ticaretini yapanlar, SEC tarafından her yönüyle onaylanmış ve düzenlenmiş kurumlar olmak zorunda. O sebeple Coinbase, uzun süredir bu iş için uğraşıyordu ve bu noktada çok olumlu adımlar atılmışa benziyor.

Coinbase’in satın aldığı kurumlara da teknolojisini entegre edeceği ve şeffaf bir yaklaşım ile şirketin daha da büyümesinin sağlanacağı belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Coinbase, geçtiğimiz günlerde 5 yeni koini portföyüne ekleyebileceğini belirten bir ip ucu vermiş ve bu olay ciddi manada ilgi çekmişti. Zcash, Cardano, Stellar, 0x ve BAT tokenlerini içeren bu grupta o dönem için ciddi fiyat artışları yaşanmıştı.

Coinbase’in bu 5 koine ilgi duyması onların senet olmadığı anlamına gelmezken, bazı ülkelerde bu koinler yasal duruma göre legal olmayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment