Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain ABD’de Bitcoin Madenciliği Yapabilmek İçin Bir Adım Daha Attı

Çin’in kripto para madenciliği sektöründeki dev ismi Bitmain, Washington eyaletinde madencilik tesisleri kurmaya bir adım daha yaklaştı.

Walla Walla ilçesi’nin ekonomik gelişim kurumu olan – The Port of Walla Walla – Bitmain’in yeni kripto madenciliği tesisini açmasını sağlayacak olan arazi kiralama ve satın alma seçeneğine oy birliği ile karar verdi. Şirketin ‘Ant Creek‘ ismindeki bu yardımcı kuruluşu, bir yıl sonra satın alabilme seçeneği ile 10 akrelik(1 akre =4840 yarda kare) arazi kiralayabilecek. Ancak, 30 akrelik bir arazi satın alma ile ilgili olan ilk teklif ise anlaşmadan çıkartıldı.

Yerel bir haber gazetesi olan Union Bulletin’in haberine göre Ant Creek’in antlaşmayı tamamlamak için şartları kabul etmesi gerekiyor. Bu da onlara yaklaşık olarak aylık 4,700 dolar civarında bir kira masrafı çıkartacak.

Daha önce yayınladığımız bir haberde de, Bitmain’in bu şirketi henüz resmi şirketi olarak duyurmadığını ancak şirketin halka açık bir şekilde yayınlanan kayıt belgesinde yönetici pozisyonunda olan tek kişinin Bitmain CEO’su Jihan Wu’dan başkası olmadığını duyurmuştuk.

Union Bulletin, şirketin genel müdürü Jeff Stearns’in şirketi, iki farklı CEO’ya sahip hem bir blockchain şirketi hem de bir yapay zeka şirketi olarak tanımladığını vurguladı. Aynı şekilde, şirketi, -Bitmain’den açıkça söz etmeden -kripto madenciliği ekipmanları konusunda dünyanın en büyük küresel şirketi olarak nitelendirdi.

Kuzey Amerika‘daki en ucuz elektrik oranlarından birisine sahip olan Walla Walla sakinleri, şirketin ilçeden kullanacağı enerji miktarları için endişeli olduklarını dile getirdi.

Yerel vatandaşlardan Robb Lincoln’ün yorumu ise şu şekilde:

”Elektrik çekiyor ve  ilçeyi kalkındırmaya yardımı olmadan sadece sahibine kazanç üretiyor.”

Bu şikayetler bir anda yoğunlaştı ve bir vatandaş duruşmanın yorum yapma kısmında dışarıya çıkartıldı. Başka bir vatandaş olan Rahip Fretheim ise kripto para birimlerine genel bir eleştiri yönlendirerek ilçe yetkililerine şunları belirtti:

”Bu meşru işlerde kullanılmıyor. Bu olay 2 şey için kullanılmakta ve bunlar kanun ile borsadan saklamak istediğiniz işlemlerden farklı şeyler değil.”

Başka bir Washington ilçesinde ise yetkililer yeni kripto madenciliği operasyonlarının yol açtığı elektrik akımı ve tüketimini inceleyebilmek için bir dondurma işlemi duyurmuştu. Mason ilçesinin yetkilileri geçenlerde Chelan ilçesinde verilen yeni madencilik işlemlerini geçici olarak dondurma kararını izledi.

Buna benzer bir şekilde, Quebec bölgesinin yöneticileri de yakın zamanda bir Kamu kuruluşu olan Hydro-Quebec’e aşırı talep yüzünden madencilik şirketleri tarafından gelen hizmet isteklerini geçici olarak durdurması isteğinde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment