Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Louisiana’nın Lafayette Dini Bölgesi Kendisine Ait Kripto Para Ve ICO Çıkartma Peşinde

Yerel haber gazetesi The Acadiana Advocate’in 12 Nisan tarihli haberine göre, Louisiana’daki Lafayette dini bölgesinin Belediye Reisi Joel Robideaux, bölge hükumetine kendi kripto para birimini ve ICO’sunu çıkartma teklifini sundu.

Robideaux, Heymann Merkezinde yaptığı yıllık konuşmasında, Lafayette bölgesini teknolojik bir merkez olarak gördüğünü ve bu merkezin yatırımcıların parasını bölgeye çekebilmek için kendi kripto parasını çıkartabileceğini ve bundan faydalanması gerektiğini belirtti.

Bunun Lafayette dini bölgesinin ”genel olarak bitik durumdaki” ekonomisine arka çıkacağını ve  buna ek olarak yerel ekonomiyi çeşitlendirip kamu servislerini geliştireceğini vurguladı. Robideaux,bunun kamu hizmetlerini finanse etme konusunda yeni bir yol olabileceğini belirtirken sözlerine şöyle devam etti:

”Bu sadece bir avuç kontrolsüz, takipsiz ve güvenli kripto para işlemi isteyen özgürlükçülerden oluşmuyor. Bu dünya bankacılık, finans ve ödeme sistemlerinin küresel paydaşlarının,bunların hepsinin tamamen değiştiğini kabul etmesi ve sağlık sektörü, kamu hizmeti ve neredeyse diğer bütün sektörleri alt-üst eden bir yenilik.”

Yerel haber kaynağının söylediğine göre ICO ve kripto para birimlerinden elde edilen hasılat ”yaşayan bir Blockchain araştrımacıları ve geliştirmecileri laboratuvarı kurmaya” yetebilir. Robideaux ise yerel bir kripto para biriminin yatırımcıları bölgeye nasıl çekeceğini ve böyle bir laboratuvarın nelerden oluşacağını açıkça belirtmedi. Söylediğine göre bu fikir ”hükumet yetersizlikleri ve daha da önemlisi kamu altyapısını finanse etme alternatiflerine çözümler üretme” konusunu hedeflemekte.

Şubat ayında, Kaliforniya, Başkan Donald Trump’ın belediyenin federal fonunu kesmesi yönündeki tehdidi üzerine, daha makul fiyatlı evler ve diğer girişimler için kendi ICO’sunu çıkartma fikrini göz önüne almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment