Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Kullanıcıları Daha Fazla Anonimlik İstiyorlar

Longhash tarafından yayınlanan bir rapor Bitcoin ağındaki karmaşık kripto para işlemlerinin sayısında kayda değer bir artış olduğunu gösteriyor.

Kripto para kullanıcıları bundan bir süre önce CoinJoins olarak adlandırılan bir metot geliştirmiş, bu sayede daha anonim bir şekilde işlem yapmaya başlamışlardı. Kullanıcılar bu metotta birbirinden farklı birkaç işlemi bir araya getirip daha sonra işlem yapıyorlar. Böylece nihai işlemdeki gönderici bilgileri bir hayli karmaşık oluyor.

İlk olarak 2013-2014 tarihlerinde kullanılmaya başladığı düşünülen bu türdeki işlemlerin sayısında geçtiğimiz son dokuz ay içerisinde yüzde 300 oranında bir artış gözlemlendi. Özellikle daha fazla anonimlik elde etmek isteyen kişiler tarafından kullanılan bu işlemler günümüzdeki Bitcoin işlemlerinin yüzde 4.09’unu oluşturuyorlar.

Wasabi Wallet tarafından yapılan bu araştırma Bitcoin kullanıcılarının gizliliklerine çok daha fazla önem vermeye başladıklarınıı gösteriyor. Cointelegraph tarafından yapılan bir habere göre bunun başlıca sebebi Dünya genelindeki hükümetlerin Bitcoin işlemlerini daha detaylı bir şekilde incelemeye başlamış olmalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment