Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Tether Hakkındaki Açıklamaları ile Tepki Çekti!

Toplam piyasa değerine göre en büyük stabil kripto para birimi konumunda olan Tether (USDT), geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Bitfinex skandalı nedeniyle çok fazla eleştiri almaya devam ediyor. Bitfinex kripto para borsasının kendi 850 milyon dolarlık eksiğini tamamlamak için Tether rezervlerini kullanması olayı yetmezmiş gibi, buna ek olarak Tether’in sirkülasyondaki USDT miktarı kadar ABD dolarına sahip olmadığı ve sadece %74 oranında dolar rezervi bulundurduğu ortaya çıkmıştı.

Coinbase kripto para borsasının CEO’su Brian Armstrong da ilgili konuya değinerek bir açıklamada bulundu ve Tether’in tamamıyla  teminat altında olmadığının onaylanması ile, kripto para endüstrisinin USDC gibi daha güvenilir stabil kripto para birimlerine yöneleceğini umduğunu dile getirdi.

Kripto Twitter camiasının önde gelen isimlerinden birisi olan Whale Panda da dahil birçok kişi CEO’ya olan tepkisini dile getirdi ve arkasında Coinbase’nin de olduğu USDC’nin itibari paralara 1’e 1 oranında endeksli olmadığına dikkat çekti.


Panda, konu hakkında attığı tweet ile USDC’nin aslında Tether’den daha kötü olduğunu ve çok daha fazla komisyon aldığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment