Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Libra’dan Daha Popüler!

Yakın tarihli bir anket Bitcoin‘in Libra’dan hala daha popüler olduğunu ve insanların Bitcoin’e daha çok ilgi duyduklarını gösteriyor.

Facebook’un dijital para projesi olan Libra geçtiğimiz son birkaç ayın en büyük tartışma konularından biri oldu. Bu proje yalnızca kripto para kullanıcılarının değil Dünya genelindeki regülatörlerin ve kanun yapıcıların da dikkatini çekiyor.

Finans şirketlerinden eToro, Libra projesinin tam olarak ne kadar popüler olduğunu bulmak ve bunu diğer kripto paralarla kıyaslamak için yeni bir anket yaptı. Bu anket sonuçları Libra’nın kısa sürede büyük yol katettiğini gösteriyor.

Bitcoin Daha Popüler

EToro tarafından yapılan anket sonuçlarına göre Libra kısa süre içerisinde epey yoğun ilgi toplamayı başardı. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın bu konu hakkında açıklamalar yapmış olması Libra’nın tanınırlığını arttırdı.

Ne var ki Libra popülerlik konusunda hala Bitcoin’in epey gerisinde kalıyor. EToro tarafından yapılan araştırmalara göre ABD’deki vatandaşların yüzde 56’sı Bitcoin’den haberdarken aynı vatandaşların yalnızca yüzde 16’sı Libra’dan haberdar.

Bitcoin Libra’dan daha popüler olabilir ancak Libra’nın da bir hayli popüler olduğunu belirtmek gerekiyor. Hatta Libra o kadar popüler ki bu bağlamda pek çok diğer kripto parayı geride bırakıyor.

EToro’nun araştırmalarına göre ABD’deki vatandaşların yüzde 12’si Ethereum’u biliyor. Ripple’dan (XRP) haberdar olanların sayısı ise daha da az. Bu da Libra’nın Bitcoin’den daha az, Ethereum gibi diğer alternatif kripto paralardan ise daha popüler olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment