Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Bir Buçuk Yıldır Olmadığı Kadar Kolay

Bitcoin (BTC) blockchaininde pazar günü Türkiye saati ile sabaha karşı yapılan zorluk güncellemesi, blok kazım zorluğunu Aralık 2019’dan sonra görülmüş en düşük seviye olan 13.67 trilyon düzeyine çekti.

Bitcoin bloklarının kazılması için harcanması gereken eforun düzeyini belirleyen ve hafta sonundaki güncellemede %4,81 oranında düşüş gösteren zorluk seviyesi, 13 Mayıs’ta 25 trilyonun üstüne çıkarak rekor kırmıştı.

Yaklaşık olarak iki haftada bire denk gelecek şekilde, her 2.016 blokta hash oranına uygun olarak değişen zorluk seviyesi, 3 Temmuz’da eksi yönde %27,94 oranında güncellenip tarihindeki en büyük düşüşü yaşamıştı.

Zorluk seviyesi; Çin’in kripto para madenciliğine mayısın ortası itibarıyla getirdiği engellemeler sonucunda dört haftadır arka arkaya düşüş gösteriyor. 14 Mayıs’ta 180 EH/s düzeyinde olan hash oranı, temmuzun başında 84,79 EH/s noktasına kadar geriledi. Ancak bu tarihten sonra yükselmeye başlayan oran, hafta sonunda geçici olarak yeniden 100 EH/s’nin üstüne çıktı.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi tarafından geçen hafta aktarılanlara göre Bitcoin’in 2019’daki toplam hash oranının %75,5’ine ev sahipliği yapan Çin, Nisan 2021 itibarıyla %46,04’üne ev sahipliği yapıyor. ABD ve Kazakistan’ın maden sektöründeki payları ise büyüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!