Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cleveland Fed: Covid-19 Yardımları, Bitcoin Fiyatını Yükseltti

Federal Rezerv’in Cleveland şubesi tarafından geçtiğimiz cuma günü yayımlanan bir araştırma raporunda, ABD hükümetinin geçen yıl vatandaşlara Covid-19 nedeniyle yaptığı 1.200 dolarlık nakit yardımının, Bitcoin fiyatındaki yükselişe katkıda bulunmuş olabileceği açıklandı.

ABD’de 27 Mart 2020’de imzalanan karar doğrultusunda, Nisan 2020’de başlamak suretiyle yıllık geliri 75.000 dolar ve altı olan her Amerikan vatandaşına 1.200 dolarlık para yardımı yapıldı.

  • Yardım çekleri vatandaşlara teslim edilmeye başladıktan sonra Amerikan borsalarında yapılan 1.200 dolarlık Bitcoin alımlarında “kayda değer” artış gözlemlendi.

  • 9 Nisan-5 Haziran 2020 tarihleri arasında para yardımları ile yapılan işlemlerin, Bitcoin-USD paritesindeki alım işlemlerinin hacmine %3,8 oranında katkıda bulunduğu varsayılıyor.

  • Aile sahibi vatandaşlar ile işsizlik sigortası kapsamına girmiş vatandaşların, devletten gelen yardımı Bitcoin almak için kullanmadığı; bu eğilimin daha çok genç ve bekar nüfusta görüldüğü belirtildi.

  • Yardımlar kapsamında dağıtılan toplam paranın yaklaşık %0,02’sinin Bitcoin almak için kullanıldığı; bunun Bitcoin fiyatında %0,7 oranında yükselişe yol açtığı tahmin ediliyor.

  • Farklı ülkeler üstünden de değerlendirmede bulunan araştırmacılar, Güney Kore‘de ve Japonya‘da vatandaşlara yapılan yardımların da Bitcoin ticaretini kayda değer ve olumlu şekilde etkilediğini” belirttiler.

  • Yapılan yardımların çok küçük bir kısmının Bitcoin için kullanıldığını vurgulayan araştırmacılar, “Politikacıların, gelecekte buna benzer diğer ekonomik yardım paketlerini değerlendirirken paranın kripto para piyasalarına akmasından endişelenmelerine gerek yok.” dedi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!