Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Merkeziyetsiz Finans (DeFi) Fonu ve Endeksi Kurdu

Dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments, pazartesi günü yaptığı duyuruda müşterilerinden gelen talep doğrultusunda merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinin yer aldığı bir fon ve endeks kurduğunu açıkladı.

Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar için geliştirdiği ürünlere bir yenisini ekleyen Grayscale, Grayscale DeFi Fund’ı on beşinci yatırım ürünü olarak tanıttı.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, geleneksel finans hizmetleri ile merkeziyetsizliğin buluşma noktası olarak tanımladığı DeFi ürünlerinin “hem mevcut hem olası müşterilerden ilgi gördüğünü” söyledi. Bu talep doğrultusunda geliştirilen ürün, nitelikli ve kurumsal yatırımcılara tek bir yatırım aracı üstünden birkaç farklı DeFi protokolüne yatırım yapma imkanı tanıyacak.

Fonun izlediği endeksin içerisinde Uniswap, Aave, Compound, Curve, MakerDAO, SushiSwap, Synthetix, Yearn Finance, UMA Protocol ve Bancor Network Token yer alıyor.

Yönetimi altındaki varlıkların toplam değeri ~28 milyar dolar olan Grayscale, en büyük ürünü olan Bitcoin Trust’ı (GBTC) bir borsa yatırım fonuna (ETF) çevirmek istiyor. Sonnenshein, bugün katıldığı Squawk Box yayınında SEC’nin ETF başvurularını hala onaylamamış olması ile ilgili, Soru; ABD’de bir Bitcoin borsa yatırım fonunun kurulup kurulmayacağı değil, ne zaman kurulacağı.” yorumunu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!