Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği İçin 150 mW Elektrik Çalan Madenci Yakalandı

Xinhua isimli yerel haber kaynağının 22 Haziran tarihli haberine göre, Çinli bir adam pek karlı olmayan Bitcoin madencilik işlemlerini fonlayabilmek için elektrik çalarken polis tarafından gözaltına alındı.

Ma soy ismine sahip olduğu bilinen şüpheli iddialara göre ülkenin Anhui bölgesinde, iki yüz bilgisayar üzerinden Bitcoin ve Ethereum madenciliği yapmış. Cihazlara daha sonra polis tarafından el konulmuş. Habere göre Ma toplamda 150 megawatt’lık kaçak elektrik kullanmış.

Haberde yer alana göre, Ma madencilik ekipmanlarını aldığı Nisan ayında, elektrik masraflarının bu kadar tutacağını hiç tahmin edemediğini ifade etmiş ki elindeki cihazların günlük elektrik tüketimi yaklaşık olarak 6000 yuan’a (930 dolar) tekabül etmekte.

Polis olaydan yerel elektrik şebekesinin ”olağanüstü elektrik kullanımını göstermesinden ” sonra işkillenmiş.

”Polis şüphelenilen kripto madencilik işlemlerinin bağlı olduğu elektrik sayacının kısa devre yapıldığını ve bunun büyük bir olasılıkla elektrik faturasından kaçınmak için gerçekleştirildiğini düşünüyor.”

Elektrik konusu son zamanlarda madenciliğin eskisi kadar karlı olmamasının temel sebeplerinden. Buna ek olarak çoğu hükümet madencilik için gerekli olan kaynakları sağlamakta bile zorluk çekiyor. Ancak bu büyük kurumsal yapıların madenciliğe doğru bir atılımda bulunmasını engellemiyor. Haziran ayı başlarında Coinmint yeni kuracağı madencilik merkezi için 700 milyon doları gözden çıkartmıştı.

Mayıs ayında yayınladığımız bir haberde belirttiğimiz üzre, dünya çapında yapılan Bitcoin madenciliğinin bu yıl sonuna doğru toplam elektrik miktarının %0.5’ini tüketmesi beklenmekte. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment