Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinmint Yeni Bitcoin Madencilik Merkezi İçin 700 Milyon Doları Gözden Çıkardı

Kanada sınırından ve Ottoawa ile Montreal merkezlerinden pek de uzak olmayan bir yerde New York‘a bağlı Massena isimli bir köy bulunmakta. Köyün nüfusu yaklaşık olarak 12.000 civarında. Ancak şu an için bu köyde 700 milyon dolarlık bir girişim gerçekleşmek üzere. Yapılan on yıllık kiralama planı dahilinde, bu küçük köye 700 milyon dolarlık bir Bitcoin madencilik merkezi açılacak ki bunun dünyadaki en büyük madencilik merkezi olması bekleniyor.

15 Milyar doların üzerinde bir değere sahip olan dünyanın en büyük Alüminyum üreticilerinden, çok uluslu Alcoa şirketinin ana merkezi Pittsburgh‘da bulunmakta. Ancak şirket bir kaç yıl önce  Massena içerisinde bulunan döküm işlemlerini durdurdu ve gerisinde 526.09133 hektarlık bir boş arsa bıraktı. Şimdi ise 10 yıllık kiralama anlaşması sayesinde, bu arsa yine büyük makinelerin ve işlemlerin merkezi haline gelecek çünkü Coinmint bu alanda devasa bir Bitcoin madencilik merkezi açıp 150 yeni iş olanağı yaratacak. Bu anlaşma sadece orada çalışacak işçilerin yararına değil tabii ki. Coinmint buradaki ciddi anlamda ucuz rüzgar ve hidroelektrik imkanlarından faydalanırken aynı zamanda rakiplerine kapasite konusunda kayda değer bir fark atabilecek.

Alandaki inşa işlemleri o ciddi bir ilerleme gösterdi ve inşanın tamamının yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Coinmint yerel kaynakları kullanacağının da sözünü verip bu merkezi çalıştırmak için gerekli personelin çoğunu Massena’nın kendi evlatlarından alacağını belirtti. Massena kasabası yetkilisi olan Steve O’Shaugnessy Coinmint’in kasabaya gelmesinden oldukça mutlu:

”150 iş olanağı düşüncesi ve Alcoa East Facility’nin yeniden canlandırılması çok heyecan verici ve bizim bunca süredir çalıştığımız şey de bu. Bu projeyi tam potansiyeline taşımak için gereken bütün yardımı sağlamaya hazırız.”

Şu an için bir Bitcoin’i kazmanın tahmini fiyatı ciddi oranda değişim göstermekte. Bu miktar konum ve enerji masraflarına göre 500 ile 1000 seviyesinden 25.000 dolar seviyesine kadar çıkabilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment