Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Yeni Blockchain Projesini Fonlamak İçin 166 Milyon Dolarlık Finansman Sağlayacak

Kripto para borsası Huobi, çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketin kendi açık kaynaklı blockchain protokolünün oluşturulmasını finanse etmek için 30 milyon Huobi Token (HT) ayırmayı planladığını duyurdu.

CoinMarketCap verilerine göre şu anda yaklaşık 166 milyon dolar piyasa değerine ulaşan fon, şirketin Singapur’da düzenlediği özel bir basın toplantısında belirttiği üzere, tescilli blockchain’in yanında özel mülkiyete dayalı özerk bir kuruluş, DAO da kurmayı amaçlayan Huobi Zinciri Projesi’ni başlatmak için kullanılacak.

Şirketin ekosistem geliştirme kolundan bir yönetici olan Chen Guang, bu yeni blockchain’in kullanıcıların ICO’lara katılabilmelerinin yanı sıra Huobi’de hangi token’lerin listelenmesi gerektiğine oy vermelerini de sağlayacak bir platform görevi göreceğini söyledi.

Firma, aynı zamanda nihai olarak borsasını da merkeziyetsiz hale getirmek adına blockchain sistemine taşımayı düşünürken, böyle bir hamle, daha yüksek verimlilik ve güvenlik seviyelerine ihtiyaç duyulması nedeniyle hala belirsizliğini koruyor.

Yine de, Chen, blockchain ekosisteminin geleceğinin bir merkez ve merkeziyetsizlik kombinasyonu olması gerektiğine inanıyor.

“Bunun bir sosyal deney olmasını istiyoruz. Gelecek, tamamen merkezden uzaklaşacakmış gibi görünmüyor. Bu nedenle, bu keşfin nihai hedefi olarak iki kutbu bir arada tutan dengenin bulunması önemlidir.”

Böylelikle, Houbi, yeni sistemi geliştirmek için bir dizi aşamaya teşvik olarak 30 milyon token sağlayıp dış yardım arıyor. Ayrıca Chen, borsanın yıllık cirosunun bir kısmını havuza ayıracağını söyledi, ancak kesin yüzde henüz açıklamadı.

Geliştirme sürecinin önümüzdeki 18 ay içinde tamamlanması ve sekiz aşamaya bölünmesi beklenmekte – aslında her biri, geliştiricilerin katılmaları ve tokenler için mücadele etmeleri adına düzenlenmiş yarışmalar.

Süreci yönlendirmek için şirket, ilk olarak önümüzdeki iki ila üç hafta içinde yarışma için bir politika ve öz-düzenleme çerçevesi oluşturacak olan bir komite kuracak.

Chen, şirketin hâlihazırda, komitenin oluşturulmasına yardımcı olabilecek açık kaynak kodlu blockchain projelerinden 10 tanınmış liderle konuştuğunu söyledi, ancak listedeki isimleri açığa çıkarmayı reddetti.

Komite ayrıca Huobi Zincir Projesi’nin potansiyel küresel lider adaylarının bir listesini de hazırlayacak. Adaylar açıklandıktan sonra, kullanıcılar Huobi tokenleri aracılığıyla tercih edilen aday için ortaklaşa oy kullanacaklar. Kazanan, projenin her aşamada kalkınmasına ve fon tahsisine öncülük edecek.

Her bir aşama için sağlanacak olan fon tutarı tam olarak bilinmemesine rağmen, Chen projenin ilerlemesiyle birlikte bunların artmasının da beklendiğini söyledi.

Ayrıca, bugünkü basın toplantısında, Huobi Group’un baş stratejisi sorumlusu Cai Kailong, şirketin haziran ayı sonunda yapılacak bir lansman ile Avustralya’da yeni bir borsa başlatmayı beklediğini açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment