Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Intel’in Eski Tesisine Hayat Verdi

Kaliforniya merkezli bir madencilik işletmesi olan 3G Venture II, yakın zamanda eski ve terk edilmiş  bir Intel tesisinin büyükçe bir bölümünü satın aldı. 3G Venture II bu tesisi madencilik için kullanacak. Tesis eskiden Intel için yarı iletken materyallerin üretimi için kullanılıyordu ve 2009 yılında kepenk kapattı.

3G Venture II firmasının bu tesisi satın almasının en büyük sebeplerinden bir tanesi, Colorado Springs içerisinde yer alan tesisin yerinin çok avantajlı olması. Colorado Springs bölgesi ulusal ortalamaya göre %21 daha ucuz elektrik fiyatına sahip. Tesis buna ek olarak zamanında Intel’in kullanımına hizmet edebilmek için çok iyi düzeyde kurulmuş bir elektrik ağına ve şebekesine sahip.

3G Venture IIfirması 1.4 milyon fit karelik alanda 700.000 fit karelik alanı ve 30 dönüm araziyi 13 milyon dolara satın almış.  Tesisin kalan alanıysa endüstriyel kiracılara kiralanacak.

Tesis içerisinde yer alan elektrik alt yapısı bünyesinde indirici trafo merkezi ve çifte güç beslemesi barındırdığından, bu bölge direkt olarak 3G Venture II’nin CEO’su John Chen‘in dikkatini çekmiş. Bu gibi alt yapılar kripto madencilik işlemleri için adeta bulunmaz hint kumaşı niteliğinde. İşletme, madencilik için ASIC cihazları kullanıyor ki bu da ucuz elektrik ile mevcut alt yapı olanaklarının şirketin Colorado Springs’e taşınması için yeterli sebepleri oluşturmasını sağlıyor. Uygulamaya özgül tümleşik devre olarak da bilinen ASIC cihazları, ekran kartı gibi tüketici seviyesindeki ekipmanlara nispeten çok daha güçlü hashpower üretebiliyor.

Aslında bu girişim, blockchain’in hashrate’inin büyümeye devam etmesi nedeniyle, kripto para dünyasında madenciliğe verilen önemin değerini ortaya koyuyor olabilir. Sadece 6 ay içerisinde, fiyatlar önceki piyasadaki fiyatların yarısı oranında düşüş göstermiş olsa bile, ağdaki hashpower neredeyse üçe katlandı.

Bütün ağdaki toplam hashpower 13 EtaHash/saniye’den 37 EtaHash/saniye’ye ıkarak neredeyse 2.8 kat bir artış sergiledi. Bu ayrıca Bitcoin blockchain’inin güvenliğini de önemli bir oranda arttırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment