Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Kanada’da Bir Bölgeye Yeniden Hayat Veriyor

Kanada‘nın terk edilmiş kırsal bölgeleri, daha fazla Bitcoin madencilik işletmesi çekmeye devam ediyor. Ülkenin sahip olduğu soğuk iklim ve bol ve ucuz enerji kaynakları Kanada’yı güç gerektiren endüstriler için eşsiz bir bölge haline getiriyor.

Ocean Falls: Parlak Geleceği Olan Hayalet Kasaba

Ocean Falls Kanada’nın eskiden çok popüler olan tabiat harikası yerlerinden bir tanesi.

Konumu tam olarak Britanya Kolumbiyası içerisinde yer alıyor ve bir zamanlar kağıt endüstrisinin en büyük üreticilerinden birisiydi. Yine de, 1980’lerden beri, bölge genel olarak sessizliğe büründü. Bloomberg‘in bildirdiğine göre önceden 5.000’lere kadar çıkan yerel nüfus, şu sıralar 100’e kadar düştü.

Ancak şu sıralar bölgede yeni bir değişim var ve eskiden testerelerin sesinin geldiği yerlerden, artık bilgisayar fan sesleri duyulmakta. Bunun temel nedeni de bir blockchain startup firmasının Ocean Falls içine yerleşme kararı alması.

Ocean Falls Blockchain’in bölgeye yerleşmesinin temel sebebi bol miktarda bulunan hidroelektrik. Bölgede bulunan baraj 13 megawatt’lık enerji üretme kapasitesine sahip. Baraj herhangi bir şebekeye bağlı olmadığı için, elde edilen enerji direkt olarak Ocean Falls’ın küçük topluluğuna ve yakında bulunan Bella Bella ile Shearwater kasabalarına elektrik vermek için kullanılmakta. Ancak saydığımız üç kasabanın toplamı bile baraj tarafından üretilen elektriğin 3’te 1’ine bile tekabül etmiyor yani ortada ciddi bir elektrik fazlası var.

Şu an kasabaya giriş yapan firmalar arasında sadece bir tane blockchain startup’ı ve bir tane Bitcoin madencilik işletmesi bulunsa da, uzmanlar bölgenin yakın zamanda ciddi bir teknoloji merkezi haline geleceğini düşünmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment