Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Madenciliği Yapıyoruz” Diyerek 20 Milyon Dolar Akladılar

Airbit Club isimli ve Bitcoin madenciliği yaptığını iddia eden bir şirket, 20 milyon dolar değerinde kara para aklamakla suçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Bitcoin madenciliği ile kara para aklamakla suçlanan Airbit Club ponzi şeması kurucu ortağı Gutemberg Dos Santos, suçlu bulunursa 70 yıl hapis yatacak.

Yakalanan dolandırıcıların ABD yetkilileri tarafından Panama’dan Manhattan’a duruşma için gönderilen Dos Santos, Bitcoin madenciliği hizmeti verdiğini iddia eden Airbit Club şirketiyle dolandırıcılık yapmaktan dolayı mahkeme karşısına çıkacak. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Dos Santos ve diğer 5 suç ortağının toplamda 20 milyon dolar para akladığına inandığını belirtti. ABD Başsavcı Vekili Audrey Strauss şunları söyledi: 

“İddiaya göre Gutemberg Dos Santos, on milyonlarca dolar değerinde kripto para dolandırıcılığı yaptı ve sahte getiri vaatleriyle kurbanlarını kripto para yatırımına teşvik etti. Dos Santos artık ABD’de gözaltında.”

Astronomik rakamlar vaat edilmiş

ABD Adalet Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Dos Santos ve diğer beş suç ortağı, kripto para madenciliği üzerine dolandırıcılık yapmış. Pasif gelir elde etme vaat ettikleri öne sürülen dolandırıcıların kurbanlara Airbit Club üyeliği sattıkları, ardından sahte gelir ekranları göstererek kurbanlara para kazandıklarının “yalandan” gösterildiği iddia ediliyor. Bakanlık, kurbanların beyanlarına değinerek Airbit Club’ın kimseye ödeme yapmamış olduğunu söyledi.

“Şirket üyeleri, kurbanlara AirBit Club’ın kripto para madenciliği ve ticaretinde getiri elde edeceğine ve kurbanların satın alınan herhangi bir üyelikten pasif, garantili günlük kar elde edeceğine dair sahte sözler verdiler.”

Bununla birlikte, 2015 yılından beri üye toplayan şirketin çeşitli sponsor ve destekçilerle kripto para sektörüne pazarlandığı belirtildi. 

bitcoin-madenciliğiKurbanların parası lüks şeylere harcanmış

ABD Adalet Bakanlığı, Airbit Club üyelerinin kurbanlardan aldıkları paralarla lüks araba, mücevherler, ev gibi birçok şey almış olduklarını açıkladı. Daha fazla kurban çekmek için abartılı ve gösterişli sergiler yaptıkları iddia edilen Airbit Club üyelerinin kurbanlara sahte zenginlik gösterisi yaptığı dile getirildi.

Son olarak Hughes Trust hesabı aracılığıyla şirket gelirlerinin yasa dışı olduklarının gizlendiği ve toplanan paraların üyelerin kişisel hesaplarına sorunsuz yönlendirildiği belirtiliyor. Bu sayede DOJ’a göre, davalı Airbit Club üyeleri en az 20 milyon dolar değerinde para akladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!