Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliğinin Karı Giderek Azalıyor: İşlemci Gücünde Bir Zirve Daha

Bitcoin ağında işlemci gücünde dur durak bilmeyen bir artış yaşanıyor. Bu artış ile birlikte, madencilik artık çok daha karsız bir iş olmuş durumda.

4 Ağustos itibariyle işlemci gücü saniyede 52 Quintilon’a çıkarken, artmış işlemci gücü madenci karlarına ise pek bir etki edemedi. İşlemci gücü, yıl başından bu yana tam üç katına çıktı.
Bitcoin madencilik operasyonlarının hızı olarak da ifade edilebilecek olan hashrate artmasına karşın, madencilerin karında bir artış yaşanmadı. Elektrik masrafı ve diğer gider kalemlerin buna yol açtığı ifade ediliyor.
Kripto para piyasaları analistlerine göre ise, madencilerin durumu artık giderek zorlaşıyor. Özellikle bireysel ve küçük madencilerin karı, bu kurtlar sofrasında her geçen gün biraz daha azalıyor. ASIC cihazlar, gelişmiş ekran kartları vs. derken, Bitcoin madenciliği giderek az karlı olan bir iş haline geliyor.
Konuyla ilgili yapılan yorumlarda, bu işin böyle devam etmesi durumunda karlılığı giderek azalan küçük madencinin sektörden tamamen kopacağı ifade ediliyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment