Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Devi Canaan’ın İlk Halka Arz Süreci Gecikebilir!

CoinDesk kaynağının aktardığı habere göre, önde gelen Bitcoin madencilik firması Canaan Creative‘in ilk halka arz süreci, Çinli firmanın Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasına (HKEX) yaptığı başvurunun süresinin geçmesi üzerine gecikme yaşayabilir.

HKEX’in Perşembe günü kendi veritabanında yaptığı güncellemeye göre, Canaan’ın IPO başvurusu ilk başvurulduğundan bu yana olan 6 aylık süreci aştı. Daha önceki açıklamalarda 2 milyar dolar toplamak istediği vurgulanan firma, daha sonra Reuters‘in haberine göre planı 400 milyon dolar toplamak olarak güncellediği söylentileri ile gündeme gelmişti.

HKEX tarafından belirtilen listeleme kuralları ve gerekliliklere göre, bir IPO başvurusu yapan firmanın ilk başvuru zamanı bitene kadar belirli bir karar vermesi gerekmekte. Ancak eğer 3 ay ve son teslim tarihinden sonra bile gecikme yaşanırsa, firma yeni bir başvuru yapmak zorunda bırakılıyor ve eski başvuru da ”tarihi geçmiş” olarak damgalanıyor.

CoinDesk’in aktardığı habere göre Canaan Creative yetkilileri basın saatine göre konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Canaan kripto para madencilik firmaları arasında IPO furyasını başlatan platformlardan birisi konumunda. İlk olarak Mayıs ayı civarında gündeme düşen IPO haberleri, daha sonra Canaan’ın en büyük rakiplerinden Bitmain’in de IPO yapacağı söylentileri ile iyice popüler bir konu haline gelmişti. Canaan’ın aksine Bitmain, kendi IPO sürecini çoktan başlattı.

Bitmain’in kurucu ismi olmanın yanı sıra şu sıralar tartışmalı Bitcoin Cash kavgasının da önderlerinden olan Jihan Wu, geçtiğimiz günlerde Bitmain‘deki yönetim kurulu üyesi görevinden ayrıldığı dedikodularının ortaya çıkmasına rağmen, firma tarafından yapılan açıklamaya göre hala şirkette söz sahibi bir pozisyonda yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment