Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Zorluğu Rekor Tazeledi: Üst Üste 4 Kez Artış

Bitcoin (BTC) madencilik zorluk seviyesi, yükseliş serisine devam ederek yeni bir rekora imza attı.

BTC.com üzerinde yer alan verilere göre Bitcoin madencilik zorluğu, son ayarlama ile birlikte %2,23 oranında artış yaşayarak rekor tazeledi ve yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. Bitcoin madencilik zorluğu gerçekleşen bu artış ile 47,89 trilyon seviyesine erişmiş oldu.

Son olarak 12 Şubat tarihinde gerçekleşen ayarlama ile %0,49 düşüş yaşayan madencilik zorluğu, son dört ayarlamada yükseliş serisini bozmadan devam ediyor. Bir sonraki ayarlamaya henüz 13 gün kadar bir süre olsa da şu anki tahminlere göre Bitcoin madencilik zorluğunun %0,61 düşmesi bekleniyor.

Bitcoin fiyatı son bir haftadır 27-28 bin dolar civarında konsolide olmaya devam etse de Bitcoin madencilik zorluğu herhangi bir düzeltmeye yer vermeden yükselmeye devam ediyor. 2023 yılının başından bu yana madencilik zorluğu %34 artarken Bitcoin fiyatı aynı zaman diliminde yaklaşık %70 artış gösterdi.

Öte yandan The Block verilerine göre Bitcoin hash oranı da 342,16 EH/s gibi rekor bir seviyede bulunuyor. Buna rağmen Bitcoin madencilerinin blockchain üzerinde yeni bir blok oluşturması hala 10 dakikadan az bir süre alıyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,3 düşüş yaşadı ve haberin kaleme alındığı sıralarda 27.951 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!