Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Token Satışından Toplanan 921 Ether Ağda Sıkışıp Kaldı: Çözüm Bulundu!

Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü zkSync, Gemholic (GEMS) projesinin milyonlarca dolarlık ETH’sinin serbest bırakılması için çözüm bulduğunu duyurdu.

zkSync üzerinde faaliyet gösteren Gemholic projesinin 1,7 milyon dolarlık 921 ETH’i akıllı sözleşmede takılı kalmasının üzerine ekip, çözüm bulunduğuna dair açıklama yaptı.

Gemholic 5 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği IDO (ilk Dex arzı) sırasında kullandığı akıllı sözleşmeyi daha önce zkSync üzerinde test etmemesi sebebiyle birtakım problemlerle karşı karşıya geldi. Projenin token satışından elde ettiği 1,7 milyon dolarlık 921 ETH, zkSync ile uyumsuz bir kod kullanımı nedeniyle akıllı sözleşmede takılı kaldı.

Sorunun, zkSync’nin ana ağı olan zkSync Era’nın Ethereum uyumlu değil Ethereum eşdeğeri olduğu için ağda çalışan tüm kodları desteklememesi olduğu belirtildi. Verilen bilgilere göre Gemholic, zkSync üzerinde desteklenmeyen bir kodla fonları transfer etmeye çalıştı.

Proje kullanıcılarına, zkSync’nin geliştirici ekibi Matter Labs ile iletişime geçtiklerini ve sorunun çözümü için çalışmalara devam edildiğini bildirdi. Ayrıca proje, varlıkların kurtarılması durumunda projenin devam edip etmeyeceğini ön satışa katkıda bulunan kullanıcıların belirleyeceğini ifade etti.

ZkSync konu hakkında yaptığı açıklamada, varlıkların sonsuza kadar sözleşmede takılı kalmayacağını ve soruna bir çözüm bulduklarını belirtti. Geliştirici ekip bu tip sorunlar için her zaman kullanıcılarına yardımcı olacağını ifade ederken yine de test ağında denenmeden ana ağda faaliyete alınan sözleşmelerde bu tip sorunların yaşanabileceğinin altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!