Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin Yükseliş Rüzgarı Kısa Sürdü: Elon Musk ve Twitter’dan Geri Adım

Sosyal medya devi Twitter’ın logosuna Dogecoin logosunu entegre etmesiyle başlayan yükseliş rüzgarı, geri adım atılması ile birlikte tersine döndü.

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter‘ın 3 Nisan Pazartesi günü orijinal logosunu Dogecoin logosu ile değiştirmesi piyasada şok etkisi yaratmıştı. Bu hamlenin ardından DOGE fiyatı dakikalar içerisinde %30 yükselmiş ve 0,102 dolar bandına kadar ulaşmıştı.

Twitter, aradan geçen 4 günün ardından TSİ dün akşam saatlerinde kararından geri adım atarak Dogecoin logosunu kaldırdı ve orjinal logosuna geri döndü. DOGE, değişikliğin ardından yükseldiği gibi hızlı bir şekilde düşüşe geçti.

CoinGecko verilerine göre Twitter’ın geri adımından hemen önce 0,092 dolar seviyelerinden işlem gören DOGE, hızla düşüşe geçti ve %10‘un üzerinde değer kaybederek 0,0822 dolara kadar geriledi. DOGE, haberin kaleme alındığı sıralarda 0,0826 dolardan alıcı buluyor.

DOGE, Elon Musk’ın benzer spekülatif hareketleriyle birçok kez ciddi yükselişler ve düşüşler yaşadı. Hatta ABD’de bu konuda Elon Musk’a yönelik 258 milyar dolarlık bir toplu dava bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!