Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den LUNA Kurucusu Do Kwon İçin Binance’e Talep: Engelleyin!

Güney Koreli yetkililer, Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon’un ülkede hiçbir kayıtlı mülkünün bulunmaması üzerine Binance ve bazı küresel borsalara talep iletti.

Yerel bir ajans 7 Nisan tarihinde yayınladığı haberde, Güney Koreli savcıların geçtiğimiz günlerde Karadağ’da yakalanan Do Kwon’un ülke içinde bulunan varlıklarının dondurulması için harekete geçtiğini ancak eski CEO’nun ülke içerisinde neredeyse hiç varlığı bulunmadığını fark ettiklerini bildirdi. Bunun üzerine yetkililer, başta dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance olmak üzere kripto para borsalarına Kwon’un varlıklarının nakde çevirmemesini engellemeleri için talepte bulundu.

Yerel kaynaklar, Terra çöküşünden 9’u eski olmak üzere toplamda 10 yöneticinin 314,2 milyon dolar haksız kazanç elde ettiğini dile getirdi. Kwon’un toplam tutarın 69 milyon dolarlık kısmını tek başına elinde bulundurduğu tahmin edilirken eski CEO’nun Kore içerisinde dondurulacak neredeyse hiç varlığının bulunmamasının şaşkınlık yarattığı belirtildi.

Varlıklarının, Bitcoin (BTC) ve kripto paralara çevrilmiş halde borsalarda bulunduğu tahmin edilen Kwon için küresel borsalara çağrıda bulunuldu. Konu hakkında yetkililerin verdiği bir demeçte, borsalara ne zaman çağrıda bulunulduğu belirtilmezken Binance’in taleplerine cevap vermediğinin altı çizildi.

Yetkililer geçtiğimiz yılın ekim ayında OKX ve KuCoin’den Do Kwon’a ait olduğu iddia edilen yaklaşık 130 milyon dolar değerinde 4.667 BTC dondurulması için talepte bulunmuş ve talepleri borsalar tarafından kabul edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!