Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü CEO Açıkladı: Bitcoin İçin Ayı Piyasası Bitti! Sırada Ne Var?

Küresel yatırım şirketi Skybridge Capital CEO’su Anthony Scaramucci, Bitcoin’de (BTC) ayı piyasasının bittiğini ve bir sonraki halving yaklaşırken yükselişlerin görülebileceğini öne sürdü.

Anthony Scaramucci 6 Nisan’da Yahoo Finance’e verdiği bir röportajda, Bitcoin’in mevcut durumu ve olası yükselişin dayanağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ABD’li bankaların birbiri ardına iflas etmesinin yatırımcıları Bitcoin ve Ethereum (ETH) gibi güvenilir kripto paralara yönlendirdiğini belirten Scaramucci, son yaşanan yükselişlerin ayı piyasasına noktayı koyduğunu savundu.

Global piyasalardaki yatırım araçlarıyla kıyaslama yapan Scaramucci, Bitcoin’in yılın başından bu yana gösterdiği %70 yükseliş ile genel perspektifte diğer enstrümanlara kıyasla çok daha iyi bir performans sergilediğini belirtti. CEO, bu tezini Bitcoin’in 4 yıllık halving (yarılanma) döngüsüyle güçlendirirken açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Şu anda ayı piyasasından çıktığımızı tahmin ediyorum fakat bu yine de sadece bir tahmin ve net olarak bilemeyiz. Öte yandan Bitcoin’i 4 yıl boyunca elinizde tuttuğunuz her durumda diğer tüm varlık sınıflarından daha iyi performans sergilediğini göreceksiniz.

Bitcoin yarılanmasına dair geri sayım bilgilerinin yer aldığı NiceHash verilerini işaret eden CEO, bir sonraki yarılanmanın Mart 2024 tarihinde gerçekleşeceğini hatırlattı. Döngüsel olarak bakıldığın Bitcoin, her halving sonrasında yükseliş yaşadı ve bunun arkasındaki sebepte halving ile birlikte ortaya çıkan arz kıtlığı olarak gösteriliyor. Verilere göre Bitcoin’in mevcut blok ödülü 6,25 BTC ve 2024 yılında gerçekleşecek halving ile bu ödül oranı 3,125 BTC‘ye düşecek.

Scaramucci daha önce de benzer açıklamalarda bulunmuş ve Bitcoin halving döngüsünün ve kurumsal yatırımcıların fiyatı 300 bin dolar seviyesine kadar taşıyabileceğini öne sürmüştü.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,3 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 27.898 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!