Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter’ın Dogecoin Adımı ile Gözler Yine Gizemli Cüzdanda: Elon Musk’a Mı Ait?

Dogecoin (DOGE) Twitter’ın rüzgarıyla yükselişine devam ederken gözler bir zamanlar 24 milyar dolarlık DOGE bulunduran gizemli cüzdana çevrildi.

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter’ın logosunu Dogecoin logosu ile değiştirmesinin ardından spekülasyonlar artmaya devam ediyor. Elon Musk, geçtiğimiz seneler içerisinde birçok kez DOGE fiyatını manipüle etmekle suçlanmış ve hatta bu sebeple hakkında toplu bir dava açılmıştı. Söz konusu 258 milyar dolarlık toplu davanın öne çıkan unsurlarından biri de “DH5ya” ile başlayan ve 2021 yılının mayıs ayında 24 milyar dolarlık DOGE tutan cüzdan olmuştu.

Davacılar, cüzdanın Elon Musk’a ait olduğunu iddia ederken manipülatif söylemler ile milyarlarca dolar kar ettiğini öne sürmüştü . Elon Musk, geçtiğimiz hafta cuma günü Manhattan federal mahkemesinden 258 milyar dolarlık toplu davanın reddedilmesini talep etti ve avukatları aracılığıyla verdiği dilekçede iddiaları yalanlayarak bahsi geçen cüzdanın ABD merkezli yatırım platformu Robinhood‘a ait olduğunu belirtti. Robinhood cephesi konu hakkında açıklama yapmadı.

Dogecoin Whale Alert verilerine göre Robinhood’un DOGE varlıklarını konsolide etmek için kullandığı ana cüzdanda halihazırda 3,3 milyar dolar değerinde DOGE bulunuyor ve şirketin DH5ya cüzdanıyla resmi bir bağı görünmüyor.

On-chain verilerine göre bir zamanlar 24 milyar dolarlık DOGE tutan bu cüzdanda şu an sadece yaklaşık 5 bin dolar değerinde 50 bin adet DOGE bulunuyor. Elon Musk aleyhine açılan ponzi ve manipülasyon davası henüz bir karara bağlanmadı. Davacılar halen daha söz konusu cüzdanın Elon Musk’a ait olduğu konusunda ısrarcı ve ellerinde birkaç sembolik kanıt bulunuyor. Yine de bu sembolik kanıtların dünyanın en zengin insanlarından birini suçlu göstermeye gücü yetecek mi bunu zaman gösterecek.

Piyasaya meme token olarak sürülen ve CoinGecko verilerine göre şu an kripto para piyasasının 8. sırasında konumlanan DOGE, son 24 saat içerisinde %2,2 değer kaybetti ve yazım esnasında 0,097 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!