Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey Doğruladı: Bitcoin Uygulaması CashApp’in Yaratıcı İsmi Öldürüldü!

Jack Dorsey’in Block şirketine ait ödeme hizmetleri sağlayıcısı Cash App’in kurucusu Bob Lee, San Francisco’da hayatını kaybetti.

San Francisco Polis Departmanı’nın (SFPD) 4 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuru üzerine bıçaklanarak hayatını kaybeden kişinin Cash App kurucusu Bob Lee olduğu iddia edilmişti. Öldürülen kişinin Bob Lee olduğu teyit edilmesinin ardından SFPD, ölümü bir cinayet olarak soruşturduğunu ve henüz tutuklama yapılmadığını söyledi.

SFPD vaka hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bariz bıçak yaralarından mustarip 43 yaşındaki erkek kurbana müdahale edilebilmesi için sağlık ekipleri olay yerine çağırıldı. Hayati tehlikesi bulunan kurban, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ancak sağlık personellerinin tüm çabalarına rağmen aldığı yaralara yenik düştü.

İddialar Block şirketinin kurucusu Jack Dorsey tarafından doğrulandı. Dorsey, merkeziyetsiz bir sosyal medya platformu olan Nostr’da bu durumun doğru olduğunu konu hakkında çağrı aldığını ve bu olayın yüreğini burktuğunu dile getirdi.

Öte yandan Twitter’ın sahibi Elon Musk da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Musk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bunu duyduğuma çok üzüldüm. Tanıdığım birçok insan ciddi şekilde saldırıya uğradı. San Fransisco’da saldırganlar yakalansa bile genelde serbest bırakılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!