Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether İçin Kripto Dostu Signature Bank Hakkında Yeni İddia: Açıklama Geldi

En büyük stablecoin ihraççısı Tether’in (USDT) yakın zamanda el konulan ve ardından satılan kripto dostu Signature Bank aracılığıyla ABD bankacılık sistemine eriştiği iddia edildi.

Bloomberg konuya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı 4 Nisan tarihli haberinde, Tether‘in ABD Doları cinsinden varlıklarını Bahamalar’daki bankacılık ortağı Capital Union Bank‘e transfer etmek için Signature Bank‘ın ödeme sistemi SigNet‘i kullandığını aktardı.

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından Signature Bank’a el konduğu tarihte mevcut işleyişin devam ettiği kaynaklar tarafından öne sürülen iddialar arasında yer aldı.

Tether ve Signature Bank arasındaki olası iş bağlantısının yasalara aykırı olmadığı ancak bu tür bilgilerin kamuoyuna açıklanmamasının yüksek riskli uygulamalara işaret ettiği dile getirildi.

Konu hakkında açıklama yapan bir Tether sözcüsü, şirketin her zaman çeşitli bankacılık kanallarına ve karşı taraflara sahip olduğunu belirtirken ortak kuruluşların doğrudan veya dolaylı bir şekilde Signature Bank’a maruz kalmadığını ifade etti.

Öte yandan mart ayında Tether ve Signature Bank arasında herhangi bir şekilde iş bağlantısı bulunmadığını dile getirmiş olan Tether CTO’su Paolo Ardoino, iddialar üzerine söylemlerini yineledi ve Bloomberg’ü yanıltıcı haber yapmakla itham etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!