Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Argo’dan Ağ Zorluğuna Rağmen BTC Üretiminde Artış

Bitcoin madencisi Argo Blockchain, artan madencilik zorluğuna rağmen aylık BTC üretimini artırdığını açıkladı.

Argo Blockchain 7 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın duyurusunda, şubat ayındaki toplam 162 BTC üretimi ile günlük Bitcoin üretimini 5,7 BTC’ye çıkardığını açıkladı. Şirketin Bitcoin üretimi, madencilik zorluğunun %10 artmasına rağmen %7 artış gösterdi.

Elde edilen veriler ışığında üretimin aynı stabilite ile devam etmesi durumunda şirketin mart ayı içerisinde 3,8 milyon dolar değerinde 171 BTC üretmesi bekleniyor.

Argo Blockchain CEO’su Seif El-Bakly artan zorluğa rağmen ocak ve şubat aylarındaki üretim ortalamasının geçilmesi nedeniyle ekiple gurur duyduğunu ve operasyonlarını geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Blockchain.com verilerine göre şubat ayı içerisinde 43 trilyona ulaşarak tarihin en yüksek seviyesine erişen Bitcoin madencilik zorluğunun, bir sonraki zorluk ayarlaması sonucunda 43,4 trilyona ulaşması bekleniyor.

Uzmanlar artan madencilik zorluğu ve mevcut Bitcoin fiyatına rağmen doğalgaz fiyatındaki geri çekilmenin, Bitcoin madencilerini önümüzdeki dönemde finansal açıdan rahatlatmasını beklediklerini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!