Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Argo’ya Toplu Dava Şoku: Halka Arz Sırasında Yanıltıcı Bilgi!

Yatırımcılar, Londra merkezli Bitcoin (BTC) madencisi Argo Blockchain’i (ARBK) 2021 yılındaki harka arz sırasında gerçek dışı beyanlarda bulunmak ve önemli bilgileri atlamakla suçlayan bir toplu dava açtı.

Argo Blockchain yatırımcıları, Bitcoin madencisinin 2021 yılındaki halka arz sırasında yanıltıcı bilgiler verme gerekçesiyle dava etti. Yakın zamanda açılan bu davada Argo şirketinden bazı yöneticiler ve yönetim kurulu üyelerini hedef alındı. Davacılar firmanın sermaye kısıtlamaları, elektrik maliyetleri ve şebeke zorluklarına karşı ne kadar hassas olduğunu açıklamadığını iddia etti.

Bu iddialar eşliğinde mahkemeye giden yatırımcılar, işletmenin inandırıldıklarından “daha az sürdürülebilir” olduğunu ve bunun da madencinin mali beklentilerinin abartılmasına yol açtığını vurguladı. Davacıların mahkemeye sunduğu şikayet dilekçesinde şu detaylara yer verildi:

Arz belgeleri ihmalkar bir şekilde hazırlanmış ve sonuç olarak, maddi gerçeklere ilişkin gerçek dışı beyanlar içermekte veya yapılan beyanların yanıltıcı olmaması için gerekli diğer gerçekleri belirtmeyi ihmal etmektedir. Yatırımcılar gerçeği bilselerdi, söz konusu menkul kıymetleri şişirilmiş fiyatlardan satın almaz veya başka bir şekilde temiz etmezlerdi.

Argo, 2021 yılındaki bu halka arzında 7,5 milyon hissesini 15 dolardan satarak 105 milyon dolar gelir elde etmişti. O tarihten bu yana madencilik şirketinin hisse fiyatı değer kaybetti ve 0.36 dolara kadar düştü.

Nasdaq, 16 Aralık’ta hisselerin fiyatı art arda 30 gün boyunca 1 dolar altında kaldığı için Argo Blockchain’e karşı uyarıda bulunmuştu. Argo Blockchain, bir tesisini Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’ine satma kararı almasıyla şirkete olan güven arttı ve hisse fiyatı yükselişe başladı. Haberin kaleme alındığı esnada ARBK hisse fiyatı 1,96 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!