Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi İflas Eden BlockFi’a Borcunu Kapattı: 21 Milyon İçin 7,75 Milyon Ödedi

Kanada merkezli Bitcoin (BTC) madencisi Bitfarms, iflas eden kripto kredi platformu BlockFi’den aldığı 21 milyon dolarlık krediyi 7,75 milyon dolarlık tek bir nakit ödeme ile kapatmayı kabul etti.

Bitfarms dün yaptığı basın açıklamasında, iflas eden BlockFi’dan aldığı 32 milyon dolar değerindeki kredinin kalan 21 milyon dolarlık kısmını 7,75 milyon dolarlık tek bir nakit ödeme karşılığında kapattığını duyurdu. Daha önce kredinin 11 milyon dolarını taksitler ile ödeyen Bitcoin madencisi, bu yılın başında söz konusu borcunun kalan 21 milyon dolarlık kısmını ödeyemeyeceği konusunda yatırımcıları uyarmış ve  borç anlaşmasının yeniden yapılandırılmasını ya da kendi lehine olacak şekilde güncellenmesini istemişti.

Birçok madenci gibi Bitfarms da son birkaç aydır borçlarını azaltmak için çaba sarf ediyordu. Haziran ayında 165 milyon dolar olan borcu olan şirketin borç miktarı sağlanan son anlaşmayla birlikte 25 milyon dolara düştü.

Bu anlaşma bir bakıma zor durumda olan BlockFi için zararla sonuçlandı. Şirket, likidite kıtlığı nedeniyle normalde alması gereken paranın üçte biriyle yetinmek durumunda kaldı.

Bitfarms CFO’su Jeff Lucas konu hakkında yaptığı açıklamada borçlarının %85 azaldığını belirtirken geleceğe yönelik büyüme planlarının netlik kazandığına dair şu detaylara yer verdi:

Haziran 2022’de 165 milyon dolar olan borcumuzu yaklaşık %85 azaltarak bugün 25 milyon dolara düşürmek, anapara ve faiz yükümlülüklerini önemli ölçüde azalttı, bu da nakit akışımızı artırdı ve bizi gelecekteki büyüme için iyi bir konuma getirdi. Bu başarılı müzakere ve uzlaşma, günümüzün piyasa koşullarına uygun olarak borçluluğu azaltma, likiditeyi geliştirme ve finansal esnekliği artırma girişimlerimizi ilerletiyor.

Bitfarms ayrıca anlaşma sayesinde Washington eyaletindeki 20 megavatlık madencilik tesisini işleten yan kuruluşu Backbone Mining Solutions’a ait 6.100 madencinin ipoteğini de kaldırmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!