Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu DeFi Protokolü SEC Baskısı Ortasında Yükseliyor: TVL Değeri 1 Milyarı Aştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) staking hizmetlerini yasaklayacağı iddialarının ortasında Rocket Pool’un Toplam Kilitli Varlık (TVL) değeri 1 milyar dolara ulaştı.

ABD tarafından gelen staking hizmetlerinin ülkede yasaklanacağı iddiaları sonrasında Ethereum (ETH) likit staking protokolü Rocket Pool’un TVL değeri 1 milyar dolara ulaşırken yerel token’ı RPL de son 30 günlük periyotta %100’e yakın değer kazandı.

SEC’nin staking hizmetlerini yasaklayacağı iddialarıyla birlikte likit staking sağlayan RPL’nin fiyatı 40 dolar seviyelerinden 55 dolar seviyelerine kadar yükseldi ancak Bitcoin’de meydana gelen düşüş nedeniyle bir miktar düşüş yaşadı.

Ethereum likit staking protokolü piyasasının %5,64’ünü elinde bulunduran Rocket Pool’un Genel Müdürü Darren Langley TVL değeri ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Bu projemiz için büyük bir kilometre taşı. Topluluğumuza sunabileceğimiz en iyi ürünleri sunma amacıyla çıktığımız bu yolda elde etmeyi başardığımız büyümeden gurur duyuyoruz. Toplam kilitli değer hakkında, topluluğa en iyi ürünleri sunmak istediğimizi ve hedeflediğimizi söyleyebilirken, doğrulayıcılarımız hakkında ise sahip olabilecekleri en güvenli hizmetlerden birini sunduğumuzu söyleyebilirim.

Kullanıcıları başka kullanıcılarla eşleştirerek ana Ethereum ağının aksine 16 Ethereum ile doğrulayıcı olarak çalışmalarına izin veren Rocket Pool, ek bir gereksinim olarak doğrulayıcılarının bir miktar protokolün yerel token’ı olan RPL tutması zorun kılıyor.

Öte yandan SEC’nin yakın zamanda staking hizmetlerine karşı olduğuna ve yasaklayacağına dair söylemler piyasada sıkça yer buluyor. Yakın zamanda SEC’nin popüler kripto para borsalarından biri olan Kraken’e staking ürünleri nedeniyle ceza verdiği ve ABD’li müşterilere staking ürünleri sunmasını tamamen yasakladığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!