Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cosmos’tan Türkiye’deki Depremzedeler İçin 20 Bin ATOM’luk Yardım Oylaması

Cosmos (ATOM) topluluğu “Türkiye’deki Depremzedeler İçin Yardım Önerisi” adlı bir oylama başlattı. Şimdiye kadar büyük çoğunluğun lehte oy verdiği oylama 20.000 ATOM’luk bir bağış teklifi içeriyor. 

Cosmos topluluğu, Türkiye’de meydana gelen iki depremde maddi ve manevi hasar gören depremzedeler ile yardımlaşmak için bir oylama başlattı. Yapılan açıklamaya göre toplanan fonlar, Türkiye’nin en güvenilir sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve halen deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren İhtiyaç Haritası’na aktarılacak.

İhtiyaç Haritası’nın Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından onaylanmış bir Cosmos hesabı bulunuyor. Eğer oylama kabul edilirse topluluk havuzundan 20.000 ATOM (5,23 milyon TL) bağışlanacak.

Topluluk havuzundan yapılacak bir harcamayı temsil eden bu teklif 10 Şubat tarihinde başlatıldı ve 24 Şubat‘ta sona ermesi planlanıyor.

205 bin kullanıcı bulunan oylama havuzunda şimdiye kadar 105 bin oy kullanıldı. Bu oyların yaklaşık %76‘sına denk gelen 85 bin 500‘lük bölümü lehte oy verirken %17‘lik kısım aleyhte oy kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!