Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Yeni Sistemi Tanıttı: Rezerv Kanıtında zk-SNARK Yükseltmesi

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), sıfır bilgi kanıtı (zk-SNARK) sistemini borsanın rezerv kanıtına (PoR) entegre ettiklerini duyurdu.

Binance CEO’su CZ 10 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ürün ve hizmet geliştirmeleri kapsamında ekstra şeffaflık ve müşteri mahremiyeti için rezerv kanıtı sistemini yenilediklerini duyurdu. CZ’nin duyurduğu yükseltme, Vitalik Buterin’in geçtiğimiz senenin kasım ayında kullanıcılarla paylaştığı sıfır bilgi kanıtı (zk-SNARK) sisteminin rezerv kanıtına entegre edilmesi oldu.

CEO yaptığı açıklamada, daha fazla gizlilik ve güvenliğin rezerv kanıtı sistemi teknolojisi için önemli bir adım olduğuna belirtti. CZ, sektördeki tüm aktörlerin bu sistem içerisinde kendilerini güvende hissedebilmeleri için sistemin açık kaynak kodlu olduğunu ve dileyenlerin kullanabileceğini de açıklamalarına ekledi.

FTX’in iflası sonrasında merkezi borsalara olan güvenin tazelenmesi için Buterin tarafından öne sürülen sistem, Ethereum kurucusu tarafından borsalar adına hayati olarak nitelendirilmişti. Binance zk-SNARK sisteminden önce Merkle Ağacı denilen bir başka rezerv kanıtı doğrulama sistemini kullanıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!