Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Mart Ayındaki Çöküşten “Sağ Çıkan” Tek Varlık

Bitcoin’in son 7 gün içerisinde elde ettiği %17’lik yükselişi kripto para piyasasındaki korkuyu daha fazla kazanma hırsına ve açgözlülüğe çevirmeyi başardı. Bunun yanı sıra Mayıs ayının ilk günlerinde BTC’nin daha önceki aylarda görülen sert düşüşün etkilerini tamamen silmesi de yatırımcıları ciddi anlamda motive etti.

Bitcoin, Altcoin’lere Tozunu Yutturdu

Messari‘nin analiz verilerine göre Bitcoin Şubat ayı öncesindeki ve Mart ayındaki sert düşüşlerden sağ kurtulan tek varlık oldu. Messari tarafından açıklanan verilere bakıldığında BTC’nin Şubat ve Mayıs ayı arasındaki dönemde %3 yükseliş elde ettiği, diğer kripto para birimlerinin neredeyse hepsinin daha zararda olduğu görülüyor.

Bu da aslında çok beklenen altcoin sezonunun gelip gelmeyeceğine dair soruları arttırıyor. Eğer BTC bu seviyelerden yatay bir grafik çizmeye başlar ve değerini koruyabilirse beklenen altcoin sezonu sonunda gerçek olabilir.

Yine de 2019 yılının en iyi performans gösteren altcoin’lerinden olan Binance Coin, Ethereum, Tezos ve Chainlink gibi projelerin bile çok “içeride” olmaları henüz altcoin sezonuna hazır olunmadığını düşündürüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment