Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çok Tartışılan Özellik, XRP Ağında Artık Aktif

XRPSCAN tarafından aktarılan bilgiye göre, XRP ağındaki onaylayıcılar “Silinebilir Hesaplar” teklifini kabul ettiler ve çok tartışılan özellik resmen Ripple ağında kullanıma açıldı.

13 günlük zorunlu oylama sürecine katılanların %80’i bu özelliğin lehine oy kullanırken geri kalan %20 buna karşı oy kullandı. Onayın gelmesinden sonra ağdaki ilk hesap da anında silindi. Bu aslında ağın yönetimi konusunda çok önemli bir kilometre taşının geride bırakıldığını gösteriyor.

XRP Merkeziyetsizliği Zarar Görebilir

Kullanıcılar yeni bir hesap oluşturduklarında her bir hesaba 20 XRP aktarılması zorunlu bir depozito uygulaması olarak gerçekleştiriliyor. Bunun temel amacı spam hesapların açılmasını engellemek olarak biliniyor. Yeni uygulama ile birlikte XRP yönetimi artık kilitli olan ve kullanılmayan hesapları silerek 20 XRP’lik depozitoları ağa aktarabilecek.

İlk silinen hesabın sahibi 5 XRP’lik bir ücret ödemek zorunda kaldı bu da direkt ilgili depozitodan düşülüyor.  2019 yılının Ekim ayında tanıtılan bu uygulama, bazılarına göre merkeziyetsizliğe büyük bir darbe indirebilir. Ripple’ın toplam XRP miktarının %60’ına sahip olduğu da düşünülürse XRP yatırımcılarını yakın zamanda zor günler bekliyor gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment