Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman İsim: Bu Yöntemle Bitcoin’in Yükselişi Önceden Tahmin Edilebilir

Bitcoin son haftalarda durdurulamaz bir şekilde direnç üstüne direnç kırdı ve 10.000 dolara kadar tırmanmayı başardı. BTC’nin bu yükselişi kısa süre içerisinde %20’nin üzerinde getiri sağlasa da yükselişi önceden bilip trene atlamak, sanıldığından çok daha zor olabiliyor.

Önde gelen bir kripto para analiz firmasının temsilcisi Brian Quinlivan ise BTC’nin hareketlerini önceden tahmin edebilecek bir yöntem olduğunu belirtti. Santiment’in sosyal medya yöneticisi Quinlivan, aslında BTC ve borsalardaki Tether miktarının incelenmesi gerektiğini düşünüyor.

Tether ve Bitcoin İlişkisi

Yatırımcıların USDT ile işleri bittiğinde bunu borsalardan çekmediklerini veya itibari para tabanlı platformlara aktarmadıklarını düşünüyor. Ünlü isme göre yatırımcılar USDT kullanmadıkları zaman bunu çoğunlukla BTC’ye çeviriyorlar. Quinlivan’a göre BTC’nin fiyat hareketini tahmin etmenin yolu ise, tam olarak bu USDT hareketliliğini tespit etmekten geçiyor. Yönetici, her zaman BTC’nin harekete geçmesinden 1-2 gün önce USDT aktarımlarının gerçekleştiğini ve yatırımcıların BTC’ye akın ettiğini düşünüyor.

Gerçekten de yukarıdaki grafiğe bakıldığında, yeşil ile gösterilen BTC fiyatının, borsalardaki toplam USDT miktarının artması ile beraber yükselişe geçtiği, azalması ile beraber de düşüşe geçtiği görülebiliyor. Ünlü isme göre bu doğrusal ilişki ilk olarak Tether’in piyasaya sürüldüğü yıl ortaya çıktı ve yine önümüzdeki yıllarda da devam edebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment