Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin mi Altın mı? Ünlü Banka Yöneticisi Açıkladı

Özellikle bütün dünyanın Koronavirüs salgını ile boğuştuğu şu günlerde birçok yatırımcının aklının ara ara Bitcoin ve Altın yatırımı arasında gidip geldiği biliniyor. ONS Altın bu dönemde tüm zamanların rekorunu kırıp 2.000 dolar seviyesinin üstüne çıkarken Bitcoin ise 12.000 dolarda sıkışıp kaldı. Peki uzun vadede hangisi daha fazla ilgi çekiyor ve çekmeye devam edecek?

CNN’in sivri dilli muhabiri Julia Chatterley ile röportaj gerçekleştiren Morgan Stanley’in küresel stratejisti Ruchir Sharma, merak edilen soruya kendince cevap verdi. Finans piyasalarının duayen isimlerinden birisi olan Sharma, aslında Y kuşağının altın yerine Bitcoin tercih ettiğini ifade etti.

Alternatif Varlık Arayışı Sürüyor

Merkez bankalarının sınırsız para basmasının insanları alternatif varlık arayışına ittiğini ifade eden Sharma, hem Bitcoin hem de Altın gibi alternatif varlıkların yükselmeye devam edebileceğini vurguladı. Ancak Sharma’ya göre uzun vadede nesil farkından dolayı Bitcoin’in daha fazla şansı var gibi gözüküyor.

Altın fiyatının özellikle düşük faiz oranları ve enflasyon artışı nedeniyle arttığını belirten tecrübeli isim, bunun şu an için durduğunu vurguladı. Tecrübeli yatırımcı “macera” isteyen yatırımcıların ise Bitcoin veya Altın gibi alternatif varlıklara portföylerinin en az %5’ini veya daha fazlasını ayırabileceğini vurguladı.

Lider kripto para birimi kısa süreliğine 12.000 dolar direncini kırsa da burada kalıcı olmadı. BTC fiyatı bu yükselişten sonra sert bir düşüş yaşadı. Son 1 haftada 3 kere 10.000 doların altına inen BTC, hala riski atlatabilmiş sayılmaz. Uzun vadede BTC’ye yönelik beklentilerin ise bir hayli fazla olduğu biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment