Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken Yorumladı: Bitcoin Fiyatı Bu Ay Yükselecek mi?

Kripto para devi Kraken dün ağustos ayına yönelik raporunu yayınladı. Kraken bu raporda Bitcoin’in ağustos ayındaki performansını yorumladı ve “Bitcoin yükselecek mi?” sorusunu yanıtlamaya çalıştı.

Bitcoin 10,000 dolar seviyesini muhafaza etmeye çalışırken yatırımcılar fiyat yükselecek mi, yükselmeyecek mi bunu merak ediyorlar. Kraken’ın dün yayınladığı aylık raporunda Bitcoin fiyatı ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı. Bu rapor “Bitcoin yükselecek mi?” sorusuna elbette kesin bir yanıt vermiyor. Fakat yine de yatırımcılara bazı ipuçları veriyor.

Eylül Ayına Genel Bakış

Bitcoin’in geçmişteki performansını baz alan Kraken, BTC fiyatının hangi ayda ne kadar değişiklik gösterdiğini hesapladı. Borsa yaptığı bu çalışma sonucunda eylül aylarının Bitcoin’e hiç yaramadığını fark etti. Çünkü BTC eylül ayında ortalama -%7 oranında değer kaybediyor. Bitcoin geri kalan aylarda çok daha iyi bir performans sergiliyor.

Kraken ekibine göre Bitcoin bu seferki eylül ayında -%7’den bile fazla değer kaybedebilir. Bunun sebebi ise Bitcoin’in bu yıl zaten aylık ortalamaların altında kalmış olması. Bu sırada önümüzdeki haftalarda volatilite düzeyinde de bir düşüş beklenebilir. Çünkü 9 yıllık veriler gösteriyor ki Bitcoin’in eylül ayındaki ortalama volatilitesi %61 seviyesinde. Bu da eylül ayının diğerlerine kıyasla çok daha durgun geçtiği anlamına geliyor.

Yatırımcıları Neler Bekliyor?

Kraken Bitcoin fiyatının bu ay içerisinde düşüş göstermesini beklese de uzun vadede daha farklı bir tahminde bulunuyor. Volatilite düzeyinin önümüzdeki aylarda yükselebileceğini söyleyen Kraken; bunun fiyata da yansımasını bekliyor. Geçmiş verileri hesaba katan Kraken bu süreci şöyle özetliyor:

“Bitcoin’in yıllık volatilitesi geçmişte tam 12 kez %15-%30 aralığına düştü. Volatilitedeki bu düşüşün ardından ortalama %140’lık bir yükselişe imza atıldı ve Bitcoin 94 gün içerisinde ortalama %196’lık kazanç sağlattı. Ağustos sonu itibarıyla, 24 Temmuz’daki %23’lük dip volatilite seviyesini görmemizin üstünden 38 gün geçti. Bu sırada volatilite %44, BTC fiyatı ise %25 yükseldi. Eğer tarih tekerrür ederse; önümüzdeki aylarda daha büyük bir artış görebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment