Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Yatırımcısı 200 Dolar Verdi, 250 Bin Dolar Aldı

Bir kullanıcı, forklanan bir DeFi projesi temelindeki kodlama hatası sebebiyle 200 dolarlık (0.5 ETH) yatırımından 250 bin dolar (740 ETH) kâr ettiğini açıkladı.

En gözde DeFi platformlarından biri olan yearn.finance‘dan fork yoluyla ayrılan Soft Yearn (SYFI), piyasalarda eylül ayı başında işlem görmeye başladı. Son zamanlarda popülerleşen “food meme” tokenları gibi SYFI de çıktığı gün yüksek ilgi ile karşılaşarak fiyatını 170 doların üzerine çıkarttı. Şu an ise, neredeyse %100 değer kaybı ile sıfıra yakın bir fiyattan işlem görüyor.

DeFi projesi SYFI, arzını otomatik olarak genişletip daraltabilen soft peg bir token olarak piyasaya sürüldü. Basitçe SYFI, biriken arzını talepteki değişiklikleri karşılamak için kullanmayı amaçlıyordu. Fakat, forklanan tokenda yapılan bir kodlama hatası sebebiyle, SYFI’nin Uniswap fiyatı bu geri ödeme mekanizmasına doğru entegre edilemedi ve trader, tokenları önceki fiyattan satmayı başardı. Bunun sonucunda kullanıcı, bulunduğu havuzdaki tüm likiditeyi boşalttı. Böylece SYFI’nin geri ödeme mekanizması kullanıcıya 3 Eylül’deki ilk geri ödeme esnasında minik bir servet kazandırmış oldu.

“İşte, O Benim!”

Anonim bir trader tarafından keşfedilen bu kodlama hatası, kullanıcıya 200 dolarını 250 bin dolar yapma fırsatı sunmuştu. Kimliği bilinmeyen trader, Twitter’da ortaya çıktı ve özetle “işte, o benim!” dedi. Yine de tam anlamıyla anonimliğini bozmayacak @A_mplify kullanıcı adıyla yaptığı açıklamalarla, tanesini 100 dolara aldığı 2 SYFI ile parasını binlerce kat arttıran kişinin kendisi olduğunu söyledi. Bu kazancı tamamen tesadüfen elde ettiğini savunan anonim trader, sistemi hacklemek ya da kasti olarak kod hatasından faydalanmak gibi bir niyeti olmadığını açıkladı.

Cointelegraph’ın haberine göre, @A_mplify isimli kullanıcı, ailesine destek olmak için asgari ücretle evden çalışıyordu. DeFi’den elde ettiği bu kazançtan önce de küçük çaplı şekilde kripto para sektöründe al-sat yapıyordu. Anonim kullanıcının kendi beyanlarına göre, Uniswap’te yeni listelenen projelere düzenli olarak küçük çaplı yatırımlar yapıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment