Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Milyarderleri Gölgelerde Saklanıp Gözlerden Kaçıyorlar

Bitcoin’in anonimlik yanında şeffaf olan doğası sayesinde piyasadaki cüzdanlarda kolaylıkla erişebilen bilgilerde ilginç şeyler görülebiliyor. En zenginler listesindeki ilk 10 cüzdanın kimlere ait olduğunu göremiyor olsak da bazılarını anlamak kolay.

Winklevoss ikizleri Aralık ayında topluluk tarafından kabul gören ilk Bitcoin milyarderleri olarak bir tarihe imza attılar. O zamanlarda Winklevoss ikizlerinin 91,666 Bitcoin’i yani 1.063 milyar $’ı olduğu hesaplanıyordu.

Ancak ikizler epey göz önünde oldukları için varlıklarını tahmin etmek kolay olabiliyor. Tahminlere göre göz önünde olmayan ve adeta gölgelerde saklanan çok daha fazla Bitcoin milyarderi olabilir.

Dağıtılmış Defterin Dağıtılmış Servetleri

Eğer sahip olduğumuz tüm paraları tek bir cüzdanda tutuyor olsaydık parçaları birleştirip kim neye sahipmiş diye bakarak bir zenginler listesi oluşturabilirdik. Ancak Bitcoin’in hem anonimliği hem de iyi bir saklama aracı olması işleri zorlaştırıyor.

Kendim gibi sıradan fanileri bunun dışında tutuyorum ancak serveti milyarları gören yatırımcılar servetlerini tek bir yerde değil birkaç farklı yerde saklıyorlar.

Yaptıkları şey aslında gayet mantıklı çünkü Bitcoin piyasası adeta bir kurtlar sofrası. Dolandırıcılar, sahtekarlar ve hackerlar adeta sizden bir parça et koparmaya çalışıyor. Güvenlik konusunda biraz şüpheciyseniz şu yazıyı okuyabilirsiniz:

200 Kadar Milyarder

Güvenlik endişeleri yüzünden anonim olarak kalmayı dileyen bir BitInfoCharts temsilcisi elektronik posta aracılığıyla MSN’ye Bitcoin’in günümüzdeki piyasa hacmi ve pek çok insanın sahip oldukları Bitcoinleri birkaç farklı adreste tutuyor olmaları göz önünde bulundurulduğunda şuanda 200 kadar Bitcoin milyarderi olabileceğini ve bu sayının büyük ihtimalle 35’ten daha az olmadığını söyledi.

Temsilci aynı zamanda bu yüklü adreslerin pek çoğunun büyük ihtimalle borsalar ya da hedge fonları tarafından kullanıldığını belirtti.

Şuanda içinde Bitcoin ile 100 milyon $’dan fazla para barındıran 100’den fazla adres olduğu düşünülünce gerçekten de Bitcoin milyarderlerinin görünürden daha fazla sayıda olabileceğini anlıyoruz. Seneler boyunca artış yaşayan Bitcoin bu artış boyunca pek çok kişiyi milyoner etti ve görünen o ki şimdi de milyarder etmeye başladı.

Saklanmak Daha İyi

Erken yatırım yaparak veya akıllıca ticaret yaparak devasa boyutlarda karlar elde edip milyarder seviyesine ulaşmış kişiler neden böylesine gizli kalıyorlar?

Gizliliğin ve anonimliğin kralı tartışma yok ki Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto. Nakamoto’nun 1 milyon Bitcoin’i olduğu düşünülüyor.

Satoshi Nakamoto’nun neden gizli kaldığına ve Bitcoin üzerinde hiçbir hareketliliği olmamasına dair pek çok iddia ortaya atıldı ancak tabii ki kesin bir şey bilemiyoruz. Eğer Satoshi hayattaysa kendisi şuanda Dünya’nın en zengin isimleri arasında.

Vergiciler Geliyor, Kaçın…

Tabii ki kolaylıkla bir ada satın alacak kadar büyük bir servete sahipseniz ve bu servet Bitcoin üzerindense, yani vergi ödemiyorsanız, gizli kalmayı seçmeniz oldukça doğal. Öyle aniden kendinizi açığa verecek olsanız vergi ödemekten iki yakanız bir araya gelmez.

Sanıyoruz ki yasal düzenleyicilerin Bitcoin konusunda hala daha kesin bir kanıya varamamış olmalarının sebebi Bitcoin söz konusu olduğunda hastalığın kendisine değil, semptomlara bakıyor olmaları. Ancak hem ülkemizde hem Dünya genelinde Bitcoin için yasal açıdan gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Birkaç sene içerisinde artık Bitcoin vergisi görmeye bile başlayabiliriz.

Devasa bir serveti olup kimliğini açık edenler de büyük ihtimalle namlunun ucundaki ilk kişiler olacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment