Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ARK CEO’su: Bitcoin Apple’dan Büyük Bir Fikir

Bitcoin ve Apple

Yatırım Yönetimi Şirketi Ark‘ın CEO’su Catherine Wood, CNBC’e verdiği röportajda Bitcoin’in Apple’dan daha büyük bir fikir olduğunu söyledi. Wood şöyle belirtti:

Biliyorum birçok insan bunu Apple ile kıyaslamanın mantıklı olmadığını ve Apple’ın trilyon dolara yakın bir piyasa değeri olduğunu söyleyecek ama Bitcoin Apple’dan bile çok daha büyük bir fikir.

CEO’nun dediğine göre şirket direkt olarak Bitcoin’e yatırım yapamıyor ancak Ark, Bitcoin’in fiyatı 250 dolarken Bitcoin Investment Trust’ın hisselerini satın almış.

BIT’in Üç Kat Büyümesi Bekleniyordu

Bitcoin Investment Trust şimdilik ABD piyasasında kurum yatırımları için resmi olarak Bitcoin yatırımı yapan tek araç.
Trust’ın gerçek değeri birçok yatırımcı için tartışma konusu niteliğinde. BIT’in net varlık değeri ekimde %20 gerilese de ağustos ayında iki katına çıkmıştı.

Stratejist Tom Lee’ye göre BIT’in asıl değeri piyasa değerinden de daha yüksek. (Bkz:Premium to NAV) Çünkü şirket Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold gibi forkların yarattığı değer unsurunu dikkate almıyor.

Ark Seyir Halinde

Banglore Weekly’nin haberine göre ARK Yatırım Yönetimi Şirketi 2018’in son çeyreğinde Facebook Inc. ‘de yeni bir pozisyon edindi. Habere göre şirket varlığının %2.8’ini kullanarak 7,591,000 $’lık hisse satın aldı.

Yatırım şirketi ARK 2014’ün Ocak ayında Wood tarafından kuruldu. Wood’un sektörde 12 seneden fazla çalıştığı ve yaklaşık 5 milyar dolarlık bir yatırımı yönettiği biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment