Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Mt. Gox Etkisiyle Altcoinler Karşısında 5 Ayın Rekor Düşüşünü Yaşadı

Altcoin piyasası karşısında genelde daha az dalgalanma gösteren Bitcoin (BTC), alışılmadık bir grafik çizdi.

Bitcoin, bu haftanın başında altcoin piyasasına kıyasla daha büyük bir darbe aldı. Bu, Bitcoin’in piyasa hakimiyetine darbe vurgu.

Bitcoin dominansında dev düşüş

Bitcoin’in kripto para piyasasının toplam değerindeki payını gösteren dominans endeksi, bir günde %1,8 düşerek %54,34’e geriledi. 12 Ocak’tan beri bir gün içerisinde bu kadar büyük düşüş yaşanmamıştı.

Dominans endeksinin bu kadar düşmesi, Bitcoin yatırımcılarının altcoin yatırımcılarına kıyasla daha çok para çektiğini ifade ediyor.

Mt. Gox haberleri piyasayı sarstı

Eskiden dünyanın en büyük kripto para borsası olan ancak 2014’te iflas eden Mt. Gox, alacaklılarına Temmuz 2024’te 140.000 Bitcoin dağıtacağını açıkladı.

Bitcoin yatırımcılar, Mt. Gox alacaklılarının doğuracağı satış baskısı yüzünden panikleyerek piyasadan çıktı.

Bu ayın başından beri Bitcoin madencileri de piyasada satış baskısı doğurdu. ETF’lere akan para miktarı ise bunu dengelemeye yetmedi.

Satış yapacakları kesin değil

Tagus Capital analistleri, Mt. Gox’un Temmuz’da ne kadar para dağıtacağının kesin olmadığını belirtti. Ancak toplamda 142.000 Bitcoin ile 143.000 Bitcoin Cash’in geri verilmesi bekleniyor.

Tagus Capital, “Ancak Mt. Gox alacaklıları bu Bitcoinleri satmaktansa tutabilirler çünkü onlar, geçmişte USD cinsinden yapılmış ödeme tekliflerini reddeden ve satmaları halinde vergi ile karşılaşabilecek, uzun vadeli yatırımcılar” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!